Se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul si aroma de vanilie, pana devin spumoase. Se adauga uleiul si laptele, apoi faina si praful de copt cernute. Se bate bine pana devine un aluat omogen.
Daca vi se pare putin cam moale compozitia, asa cum mi s-a parut mie, mai puneti putina faina. Eu am pus inca 2 linguri rase de faina.
Captusiti o tava de tort diam. 22 cm. cu hartie de cuptor sau o ungeti cu unt si tapetati cu faina. Varsati compozitia, nivelati, iar deasupra puneti cu o lingura din loc in loc crema de lapte condensat (dulce di leche) sau o alta crema care va place.
Se coace in cuptorul deja incalzit la o temperatura de 170-180 °, circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
Cand se raceste putin o scoateti din tava. Inainte de a servi, se decoreaza dupa placere cu zahar pudra.
Torta Nua este o prajitura care a fost la moda anul trecut pe toate siteurile si blogurile italiane. Tortul Nua este facut cu un aluat de pandispan peste care deasupra se pune din loc in loc cu lingura crema pasticcera ... patissier de vanilie ... apoi se coace in cuptor. Exista versiuni a aluatului care la origine se face cu ulei dar si a cremei. Nua cu crema de ciocolata, cu vanilie si cacao, cu Nutella, cu lamaie, cu cocos, cu ricotta.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaDeja se stie ca pastele imi plac tare mult :)) ... de data aceasta propun niste paste la cuptor !
Paste cu legume la cuptorDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii