Prajitura Nua cu Dulce de Leche

Complexitate
redusa
Prajitura Nua cu Dulce de Leche

Ingrediente

  • Pentru o tava diametru 22 cm:
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 75 ml lapte
  • 230 gr faina 00
  • ½ praf de copt
  • ½ fiola de aroma vanilie
  • dulce de leche

Mod de preparare

Se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul si aroma de vanilie, pana devin spumoase. Se adauga uleiul si laptele, apoi faina si praful de copt cernute. Se bate bine pana devine un aluat omogen.

Daca vi se pare putin cam moale compozitia, asa cum mi s-a parut mie, mai puneti putina faina. Eu am pus inca 2 linguri rase de faina.

Captusiti o tava de tort diam. 22 cm. cu hartie de cuptor sau o ungeti cu unt si tapetati cu faina. Varsati compozitia, nivelati, iar deasupra puneti cu o lingura din loc in loc crema de lapte condensat (dulce di leche) sau o alta crema care va place.

Se coace in cuptorul deja incalzit la o temperatura de 170-180 °, circa 40-45 minute. Faceti proba cu scobitoarea.

Cand se raceste putin o scoateti din tava. Inainte de a servi, se decoreaza dupa placere cu zahar pudra.
Torta Nua este o prajitura care a fost la moda anul trecut pe toate siteurile si blogurile italiane. Tortul Nua este facut cu un aluat de pandispan peste care deasupra se pune din loc in loc cu lingura crema pasticcera ... patissier de vanilie ... apoi se coace in cuptor. Exista versiuni a aluatului care la origine se face cu ulei dar si a cremei. Nua cu crema de ciocolata, cu vanilie si cacao, cu Nutella, cu lamaie, cu cocos, cu ricotta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Frappe
Bucataras.RO

Frappe

Caffe Frappe este numai bun pentru o zi calduroasa. stiu ca exista multe moduri de a prepara un frappe, dar aceasta este...

Frappe
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai