Sirop:
Combinati la foc mic, intr-un vas pe care il rotiti, ingredientele, pana ce zaharul s-a topit, fara sa lasati sa fiarba. Abia apoi, lasati siropul sa fiarba putin, 3-5 min si indepartati-l de pe foc.
Prajitura:
Incingeti cuptorul la foc moderat. Pregatiti o tava, cu o forma adanca, cu diametrul de 20 cm.
Dizolvati cafeaua in apa. Bateti cu mixerul ouale pana devin o crema consistenta. Adaugati gradat zaharul si mixati de fiecare data pana ce acesta se dizolva.
Separat, cerneti cacao si faina impreuna cu praful de copt, combinandu-le. Adaugati amestecul la crema de oua, inclusiv untul topit si racit si cafeaua dizolvata. Omogenizati.
Turnati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt, inclusiv peretii laterali. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 min sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea. Scoateti tava, lasati sa se racoreasca 5 min.
Pastrati 1/4 din siropul pregatit, iar restul, asa cald, il turnati peste prajitura racorita in cele 5 min. Lasati in tava sa se raceasca complet si sa absoarba tot siropul. Rasturnati-o pe un gratar, indepartati hartia de copt, apoi puneti prajitura pe un platou.
Serviti-o feliata, stropita cu siropul pastrat.
Cine doreste poate orna cu frisca.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii