Prajitura Mocca

Complexitate
redusa
Prajitura Mocca

Ingrediente

  • Prajitura:
  • -150 g faina
  • -165 g zahar pudra
  • -150 g unt topit
  • -3 oua intregi
  • -3 lingurite cafea instant
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingura apa
  • Sirop:
  • -165 g zahar
  • -180 ml apa
  • -3 lingurite cafea instant
  • Pentru ornat:
  • -frisca batuta, optional

Mod de preparare

Sirop:
Combinati la foc mic, intr-un vas pe care il rotiti, ingredientele, pana ce zaharul s-a topit, fara sa lasati sa fiarba. Abia apoi, lasati siropul sa fiarba putin, 3-5 min si indepartati-l de pe foc.

Prajitura:

Incingeti cuptorul la foc moderat. Pregatiti o tava, cu o forma adanca, cu diametrul de 20 cm.

Dizolvati cafeaua in apa. Bateti cu mixerul ouale pana devin o crema consistenta. Adaugati gradat zaharul si mixati de fiecare data pana ce acesta se dizolva.

Separat, cerneti cacao si faina impreuna cu praful de copt, combinandu-le. Adaugati amestecul la crema de oua, inclusiv untul topit si racit si cafeaua dizolvata. Omogenizati.

Turnati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt, inclusiv peretii laterali. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 min sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea. Scoateti tava, lasati sa se racoreasca 5 min.

Pastrati 1/4 din siropul pregatit, iar restul, asa cald, il turnati peste prajitura racorita in cele 5 min. Lasati in tava sa se raceasca complet si sa absoarba tot siropul. Rasturnati-o pe un gratar, indepartati hartia de copt, apoi puneti prajitura pe un platou.

Serviti-o feliata, stropita cu siropul pastrat.

Cine doreste poate orna cu frisca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune