Prajitura Mocca

Complexitate
redusa
Prajitura Mocca

Ingrediente

  • Prajitura:
  • -150 g faina
  • -165 g zahar pudra
  • -150 g unt topit
  • -3 oua intregi
  • -3 lingurite cafea instant
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingura apa
  • Sirop:
  • -165 g zahar
  • -180 ml apa
  • -3 lingurite cafea instant
  • Pentru ornat:
  • -frisca batuta, optional

Mod de preparare

Sirop:
Combinati la foc mic, intr-un vas pe care il rotiti, ingredientele, pana ce zaharul s-a topit, fara sa lasati sa fiarba. Abia apoi, lasati siropul sa fiarba putin, 3-5 min si indepartati-l de pe foc.

Prajitura:

Incingeti cuptorul la foc moderat. Pregatiti o tava, cu o forma adanca, cu diametrul de 20 cm.

Dizolvati cafeaua in apa. Bateti cu mixerul ouale pana devin o crema consistenta. Adaugati gradat zaharul si mixati de fiecare data pana ce acesta se dizolva.

Separat, cerneti cacao si faina impreuna cu praful de copt, combinandu-le. Adaugati amestecul la crema de oua, inclusiv untul topit si racit si cafeaua dizolvata. Omogenizati.

Turnati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt, inclusiv peretii laterali. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 min sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea. Scoateti tava, lasati sa se racoreasca 5 min.

Pastrati 1/4 din siropul pregatit, iar restul, asa cald, il turnati peste prajitura racorita in cele 5 min. Lasati in tava sa se raceasca complet si sa absoarba tot siropul. Rasturnati-o pe un gratar, indepartati hartia de copt, apoi puneti prajitura pe un platou.

Serviti-o feliata, stropita cu siropul pastrat.

Cine doreste poate orna cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Cremes A la Cluj
2
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Tarta frangipane cu pere
3
Dulciuri

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
4
Aperitive

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
5
Salate

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Parteneri
Budinca dulce de spaghete
Bucataras.RO

Budinca dulce de spaghete

Budinca dulce de spaghete
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri