1. Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga esenta si pesmetul alb amestecat cu amidonul. Se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit in tava tapetata cu hartie pentru copt. Dupa coacere se desprinde de hartie blatul, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 jumatati egale.
2. Se prepara crema fierband laptele cu zaharul, iar cand da in clocot, se adauga faina de gris amestecata cu amidonul si diluate cu un pic de lapte rece. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da deoparte cca 5 minute sa se racoreasca un pic, apoi se incorporeaza untul, putin catre putin pana ce crema isi dubleaza volumul.
Se prepara glazura dand in 2-3 clocote zaharul pudra peste care am turnat siropul de zmeura.
3. Se unge prima jumatate de blat cu crema rece, apoi se vine cu cealalta jumatate deasupra, se preseaza usor si se da la rece cca. o ora.
Se taie prajitura in forma dorita, apoi se glazureaza si se decoreaza cu zmeura proaspata.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorDaca nu v-am convins inca ce mult ne place combinatia de branza dulce cu fructe ia uitati-va aici.
Tarta cu fructe de padureMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii