1. Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga esenta si pesmetul alb amestecat cu amidonul. Se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit in tava tapetata cu hartie pentru copt. Dupa coacere se desprinde de hartie blatul, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 jumatati egale.
2. Se prepara crema fierband laptele cu zaharul, iar cand da in clocot, se adauga faina de gris amestecata cu amidonul si diluate cu un pic de lapte rece. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da deoparte cca 5 minute sa se racoreasca un pic, apoi se incorporeaza untul, putin catre putin pana ce crema isi dubleaza volumul.
Se prepara glazura dand in 2-3 clocote zaharul pudra peste care am turnat siropul de zmeura.
3. Se unge prima jumatate de blat cu crema rece, apoi se vine cu cealalta jumatate deasupra, se preseaza usor si se da la rece cca. o ora.
Se taie prajitura in forma dorita, apoi se glazureaza si se decoreaza cu zmeura proaspata.
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii