1. Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga esenta si pesmetul alb amestecat cu amidonul. Se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit in tava tapetata cu hartie pentru copt. Dupa coacere se desprinde de hartie blatul, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 jumatati egale.
2. Se prepara crema fierband laptele cu zaharul, iar cand da in clocot, se adauga faina de gris amestecata cu amidonul si diluate cu un pic de lapte rece. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da deoparte cca 5 minute sa se racoreasca un pic, apoi se incorporeaza untul, putin catre putin pana ce crema isi dubleaza volumul.
Se prepara glazura dand in 2-3 clocote zaharul pudra peste care am turnat siropul de zmeura.
3. Se unge prima jumatate de blat cu crema rece, apoi se vine cu cealalta jumatate deasupra, se preseaza usor si se da la rece cca. o ora.
Se taie prajitura in forma dorita, apoi se glazureaza si se decoreaza cu zmeura proaspata.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii