Prajitura `Mascota`

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura `Mascota`

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 250 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 25 gr cacao
  • 1 cana nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • 250 g unt sau margarina
  • Sirop:
  • 250 gr zahar
  • 2 cani apa
  • esenta de rom

Mod de preparare

Galbenusurile + 125 g zahar se amesteca bine pana se dizolva zaharul, se pune cacao, praf de copt, nuca macinata+faina. Albusurile batute spuma cu 125 g zahar, se amesteca cu galbenusul (f f foarte incet)

Crema:
Galbenusurile batute spuma cu 125 g zahar, se pun la baie de abur pana se ingroasa (se amesteca continuu), se adauga cacao si se lasa la racit. Margarina se amesteca pana devine spumoasa, apoi se amesteca ambele creme

Sirop:
Se pune zaharul intro cratita la foc potrivit, cand a facut spuma punem apa si esenta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca