Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 6 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 300 gr prune
  • Crema de branza:
  • 650 gr branza de vaci
  • 150 gr frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa de tara
  • 120 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • prune pentru decor

Mod de preparare

Aluatul:
Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi.
Untul moale il mixam cu zaharul pudra.
Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele.
Cernem faina, o turnam in ploaie, mixam. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Impartim compozitia in doua, in mod egal, una o lasam alba, in cealalta punem cacaoa si amestecam usor.
Ungem cu unt o tava de 24/36 cm, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia de cacao, o nivelam, apoi punem cu grija si compozitia alba, eu am pus lingura cu lingura.
Asezam bucatile de prune.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana prajitura este rumenita. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca complet.
Crema de branza:
Faramitam branza intr-un bol, punem zaharul pudra si le amestecam.
Adaugam frisca lichida, smantana, coaja rasa se portocala si le mixam pana otinem o crema.
Punem crema de branza peste blatul cu prune, o nivelam.
O dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o scoatem, o portionam si punem felii de prune deasupra.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
Salata Ruseasca
4
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Supa de rosii cu ciuperci uscate
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Parteneri
Buturuga de Craciun
Bucataras.RO

Buturuga de Craciun

Fiind prima reţetă pe anul acesta, am să profit de ocazie să vă urez să aveţi parte de un An nou,aşa cum îl...

Buturuga de Craciun
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri