Spanac cu Bacon si Cascaval, la Cuptor

Complexitate
redusa
Spanac cu Bacon si Cascaval, la Cuptor

Ingrediente

  • -200 g kaiser / bacon, taiat fasii de aproximativ 1 cm latime
  • -ulei
  • -1 ceapa mica, tocata marunt
  • -2-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura unt
  • -cca 500 ml lapte
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -nucsoara pudra, dupa gust
  • -400 g spanac proaspat / congelat
  • -200 ml sos gros de rosii (piure / pasta)
  • -250 - 350 g cascaval ras

Mod de preparare

Rumeniti fasiile de kaizer / bacon intr-o lingura de ulei.
Adaugati ceapa tocata si continuati calirea pana ce aceasta devine transparenta.
La sfarsit, puneti usturoiul si dupa 1 minut, dati deoparte.
Pregatiti un sos bechamel: caliti faina in untul incins, diluati cu lapte si lasati pe foc mic pana se ingroasa la consistenta unei smantani mai groase, amestecand mereu.
Condimentati cu sare, piper si nucsoara, dupa gust. Lasati in asteptare.

Daca folositi spanac proaspat:
-infuzati-l cateva minute in apa sarata clocotita (cat sa se inmoaie putin), scurgeti si clatiti-l imediat cu apa rece (isi pastreaza mai bine culoarea).
Scurgeti bine din nou, apoi tocati-l marunt.
Daca folositi spanac congelat:
-lasati-l intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga.

Intindeti pe toata suprafata unui vas termorezistent un strat de piure / pasta de rosii peste care puneti uniform, tot in strat, spanacul tocat (acoperiti bine toata tava).
Repartizati uniform compozitia cu kaizer / bacon si presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Turnati deasupra sosul bechamel, nivelati si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si se rumeneste frumos.

Serviti imediat ca garnitura sau fel principal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia