Spanac cu Bacon si Cascaval, la Cuptor

Complexitate
redusa
Spanac cu Bacon si Cascaval, la Cuptor

Ingrediente

  • -200 g kaiser / bacon, taiat fasii de aproximativ 1 cm latime
  • -ulei
  • -1 ceapa mica, tocata marunt
  • -2-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura unt
  • -cca 500 ml lapte
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -nucsoara pudra, dupa gust
  • -400 g spanac proaspat / congelat
  • -200 ml sos gros de rosii (piure / pasta)
  • -250 - 350 g cascaval ras

Mod de preparare

Rumeniti fasiile de kaizer / bacon intr-o lingura de ulei.
Adaugati ceapa tocata si continuati calirea pana ce aceasta devine transparenta.
La sfarsit, puneti usturoiul si dupa 1 minut, dati deoparte.
Pregatiti un sos bechamel: caliti faina in untul incins, diluati cu lapte si lasati pe foc mic pana se ingroasa la consistenta unei smantani mai groase, amestecand mereu.
Condimentati cu sare, piper si nucsoara, dupa gust. Lasati in asteptare.

Daca folositi spanac proaspat:
-infuzati-l cateva minute in apa sarata clocotita (cat sa se inmoaie putin), scurgeti si clatiti-l imediat cu apa rece (isi pastreaza mai bine culoarea).
Scurgeti bine din nou, apoi tocati-l marunt.
Daca folositi spanac congelat:
-lasati-l intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga.

Intindeti pe toata suprafata unui vas termorezistent un strat de piure / pasta de rosii peste care puneti uniform, tot in strat, spanacul tocat (acoperiti bine toata tava).
Repartizati uniform compozitia cu kaizer / bacon si presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Turnati deasupra sosul bechamel, nivelati si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si se rumeneste frumos.

Serviti imediat ca garnitura sau fel principal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Zacusca de vinete cu ciuperci
Bucataras.RO

Zacusca de vinete cu ciuperci

Este cea mai buna dintre felurile de zacusca facute de mine!

Zacusca de vinete cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola