Prajitura Leopard

Postat pe: 11-01-2010
(0)

Ingrediente

Blat:
5 oua
80 g faina amestecata cu praf de copt
120 g zahar
50 g
60 g migdale macinate
un virf de sare
vanilie
2 linguri cacao
Crema:
150 g zahar
1 ou
100 ml lapte
2-3 linguri migdale macinate
200 g unt
vanilie
Glazura:
cam 100 g ciocolata topita cu putin unt (cit o nuca) (eu am avut gata facuta din comert)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Blatul:
Cele 5 oua se separa. Albusurile se bat spuma cu putina sare si vanilie. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga untul, migdalele apoi faina. Se incorporeaza si albusurile si se omogenizeaza bine amestecind incet.

Intr-o tava tapetata cu hirtie de copt se toarna mai bine de 3/4 din compozitie, cealalta se amesteca cu cele 2 linguri de cacao, se pune intr-un sac a poche si se fac niste pete peste compozitia alba, se pune in cuptorul incalzit in prealabil la 180 C si se coace 20-30 min.

Crema:
Se caramelizeaza cele 150g de zahar, oul si laptele se amesteca bine apoi se toarna peste zaharul caramelizat si se lasa pe foc mic pina se ingroasa putin apoi se adauga migdalele. Dupa ce s-a racit se incorporeaza cite putin in untul batut spuma. Se pune crema la frigider pina se raceste blatul.

Cind blatul e rece se pune crema peste apoi cu glazura de ciocolata (sa nu fie prea calda), se fac niste pete din nou peste crema (daca nu va place, o puteti orna cum doriti).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Leopard" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Leopard