Blatul:
Cele 5 oua se separa. Albusurile se bat spuma cu putina sare si vanilie. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga untul, migdalele apoi faina. Se incorporeaza si albusurile si se omogenizeaza bine amestecind incet.
Intr-o tava tapetata cu hirtie de copt se toarna mai bine de 3/4 din compozitie, cealalta se amesteca cu cele 2 linguri de cacao, se pune intr-un sac a poche si se fac niste pete peste compozitia alba, se pune in cuptorul incalzit in prealabil la 180 C si se coace 20-30 min.
Crema:
Se caramelizeaza cele 150g de zahar, oul si laptele se amesteca bine apoi se toarna peste zaharul caramelizat si se lasa pe foc mic pina se ingroasa putin apoi se adauga migdalele. Dupa ce s-a racit se incorporeaza cite putin in untul batut spuma. Se pune crema la frigider pina se raceste blatul.
Cind blatul e rece se pune crema peste apoi cu glazura de ciocolata (sa nu fie prea calda), se fac niste pete din nou peste crema (daca nu va place, o puteti orna cum doriti).
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii