Prajitura Lamington de Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura Lamington de Ciocolata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra topita
  • 2 lg cacao
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Glazura:
  • 200 gr cicolata
  • 400 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar
  • Decor:
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit, laptele caldut, amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita. Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute. Lasam blatul sa se raceasca si apoi il taiem in mai multe patrate (3*3 cm).

Punem laptele la incalzit intr-o cratita, cand e fierbinte, nu trebuie sa fiarba, adaugam untul, zaharul si apoi ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Luam bucatile de blat si le dam prin sosul de ciocolata astfel incat sa fie acoperite pe toate partile, poi presaram fulgii de cocos peste si le lasam pe un grilaj sa se raceasca. Le punem pe un platou si le servim.

Enjoy!
Am facut un blat de ciocolata pentru Cake pops dar, fiind prima data cand am incercat reteta mi-a ramas cam jumatate. Asa ca m-am hotarat sa fac acesta prajitura care, noua ne place tare mult. Reteta clasica este cu blatul de vanilie, dar si cu ciocolata este la fel de buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie