Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote se adauga mierea, bicarbonatul si amesteci bine. Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire, amestecand in continuu. Adaugi scortisoara si faina amestecand cu o lingura, la inceput apoi se framanta bine cu mana pana obtinem un aluat vartos.
2. Se imparte aluatul in 4 bucati. Se intind foi de marimea unei tavi (25/35). Pe dosul tavii presarat cu faina se coace fiecare foaie cca 7 minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
3. Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba pana se ingroasa bine, amestecand continuu. Dam la o parte de pe foc, lasam 5 minute sa se racoreasca apoi adaugam untul taiat cubulete, mixand la viteza maxima pana ce obtinem o crema care si-a dublat volumul. Se adauga si esenta si sucul de la o lamaie.
4. Se umplu foile cu crema si se lasa de seara pana a 2 a zi cand se glazureaza cu Ciocolata alba topita la bain marin impreuna cu lingurile de lapte
Pofta buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii