Prajitura Krem a la Krem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Krem a la Krem

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • -200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
  • -200-220 ml lapte rece
  • -1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri zahar
  • -2 linguri brandy 100 g ciocolata
  • -100 g unt

Mod de preparare

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. (Aici am sarit peste poza, poate la urmatoarea incercare completez ) Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Observatii personale:

Eu blatul l-am facut altfel decat scria in reteta.
Am frecat galbenusurile foarte bine cu zaharul apoi am pus plicul Ole de ciocolata iar apoi am amestecat cu albusurile batute spuma cu lingura de lemn de sus in jos.
Crema am facut-o din 500 ml frisca batuta cu un pachet de creme ole de vanilie.

Glazura: am pus 2 linguri de coniac alexandrion, 1 ciocolata africana de alune.

Dupa ce ati pus crema dati la frigider 2 ore si apoi puneti glazura. Cand se pune glazura crema trebuie sa fie rece si glazura sa nu fie calda sa curga, ci sa fie potrivita

Prajitura se taie cu un cutit lung pe care il inmoiem in prealabil in apa calda, ca sa nu murdarim glazura pe crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker

Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola