Prajitura Krem a la Krem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Krem a la Krem

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • -200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
  • -200-220 ml lapte rece
  • -1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri zahar
  • -2 linguri brandy 100 g ciocolata
  • -100 g unt

Mod de preparare

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:
Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. (Aici am sarit peste poza, poate la urmatoarea incercare completez ) Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Observatii personale:

Eu blatul l-am facut altfel decat scria in reteta.
Am frecat galbenusurile foarte bine cu zaharul apoi am pus plicul Ole de ciocolata iar apoi am amestecat cu albusurile batute spuma cu lingura de lemn de sus in jos.
Crema am facut-o din 500 ml frisca batuta cu un pachet de creme ole de vanilie.

Glazura: am pus 2 linguri de coniac alexandrion, 1 ciocolata africana de alune.

Dupa ce ati pus crema dati la frigider 2 ore si apoi puneti glazura. Cand se pune glazura crema trebuie sa fie rece si glazura sa nu fie calda sa curga, ci sa fie potrivita

Prajitura se taie cu un cutit lung pe care il inmoiem in prealabil in apa calda, ca sa nu murdarim glazura pe crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
5
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Parteneri
Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza

Au aparut dovleceii de gradina, verdeturi proaspete si e pacat sa nu profitam din plin de sezonul lor! Va propun o reteta...

Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia