Prajitura Kinder

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Kinder

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 2 pliculete zahăr vanilinat
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1/2 pliculete praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 praf sare
  • Glazura 1:
  • 200g ciocolată neagra amaruie
  • 70g de margarină
  • 1 lingura de apă
  • 2 linguri de ulei
  • Glazura 2:
  • 220g de ciocolată cu lapte
  • 100g de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingura de apă
  • Crema:
  • 800ml frisca lichida
  • 5 pliculete intaritor de frisca
  • 200ml lapte condensat
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare

Prepararea blaturilor: Se separă gălbenuşurile într-un bol, care se amestecă bine cu zahărul tos şi cel vanilinat pana se topeste zaharul. Separat intr-un bol amestecam ingredientele solide (faina cernuta, cacaua, grisul, praful de copt,) si le adaugam compozitiei de galbenusuri amestecand astfel toate ingredientele, apoi adaugam mierea si uleiul si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza toata compozitia si nu se mai observa uleiul.

Într-un bol separat se pun albuşurile cu puţină sare şi se mixează până se obţine o spumă consistentă şi tare. Peste aceasta se adaugă compoziţia cu cacao pregatită mai sus si se amestecă cu ajutorul unei spatuli de jos in sus cu miscari lente pentru a nu scoate aerul din albusuri dar in acelasi timp pentru a încorpora cele două compoziţii si, astfel, sa ne iasa un blat pufos.

Compoziţia obţinută se împarte în două şi se pune fiecare jumătate în câte o tavă unsa cu ulei si in care am aşezat în prealabil hârtie de copt. Se bagă în cuptorul preîncălzit aproximativ 15-20min, depinde de cuptor sau pana trece testul cu scobitoarea. Blaturile se lasa la racit fara a se indeparta hartia de copt.

Pregatim prima glazură:
Topim ciocolata pe bain-marie si se adauga untul, apa şi uleiul, până se topesc şi omogenizează bine toate igredientele.

Intre timp pregatim crema mixand frisca lichida cu intaritorul pentru frisca si mierea pana obtinem o compozitie groasa cremoasa, apoi adaugam laptele condesat si mai mixam putin pentru a incorpora totul si se da la frigider pana la asamblarea prajiturii.
a doua glazura se pregateste ca si prima.

Asamblarea prăjiturii:
Pe primul blat se întinde crema de frişcă, netezind foarte bine, urmând apoi să se aplice prima glazură. Se ţine 10 minute la frigider, pentru a se întări glazura.

După stratul de glazură se aplică un al doilea strat de cremă de frişcă. Peste cremă, se aşază al doilea blat, cu hârtia de copt în sus, presând uşor cu mana. Se indeparteaza hartia de copt si se toarnă pe suprafaţa blatului cea de-a doua glazura, nivelandu-se apoi se bagă din nou prăjitura la frigider 10 minute.

O minunatie de prajiturica! Pofta buna!
Se taie cu un cutit inmuiat in apa calda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan
Bucataras.RO

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

De la un timp am inceput sa prepar si astfel de paini, sunt ca niste sandwich-uri si sunt tare bune servite mai ales calde cu...

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola