Prepararea blaturilor: Se separă gălbenuşurile într-un bol, care se amestecă bine cu zahărul tos şi cel vanilinat pana se topeste zaharul. Separat intr-un bol amestecam ingredientele solide (faina cernuta, cacaua, grisul, praful de copt,) si le adaugam compozitiei de galbenusuri amestecand astfel toate ingredientele, apoi adaugam mierea si uleiul si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza toata compozitia si nu se mai observa uleiul.
Într-un bol separat se pun albuşurile cu puţină sare şi se mixează până se obţine o spumă consistentă şi tare. Peste aceasta se adaugă compoziţia cu cacao pregatită mai sus si se amestecă cu ajutorul unei spatuli de jos in sus cu miscari lente pentru a nu scoate aerul din albusuri dar in acelasi timp pentru a încorpora cele două compoziţii si, astfel, sa ne iasa un blat pufos.
Compoziţia obţinută se împarte în două şi se pune fiecare jumătate în câte o tavă unsa cu ulei si in care am aşezat în prealabil hârtie de copt. Se bagă în cuptorul preîncălzit aproximativ 15-20min, depinde de cuptor sau pana trece testul cu scobitoarea. Blaturile se lasa la racit fara a se indeparta hartia de copt.
Pregatim prima glazură:
Topim ciocolata pe bain-marie si se adauga untul, apa şi uleiul, până se topesc şi omogenizează bine toate igredientele.
Intre timp pregatim crema mixand frisca lichida cu intaritorul pentru frisca si mierea pana obtinem o compozitie groasa cremoasa, apoi adaugam laptele condesat si mai mixam putin pentru a incorpora totul si se da la frigider pana la asamblarea prajiturii.
a doua glazura se pregateste ca si prima.
Asamblarea prăjiturii:
Pe primul blat se întinde crema de frişcă, netezind foarte bine, urmând apoi să se aplice prima glazură. Se ţine 10 minute la frigider, pentru a se întări glazura.
După stratul de glazură se aplică un al doilea strat de cremă de frişcă. Peste cremă, se aşază al doilea blat, cu hârtia de copt în sus, presând uşor cu mana. Se indeparteaza hartia de copt si se toarnă pe suprafaţa blatului cea de-a doua glazura, nivelandu-se apoi se bagă din nou prăjitura la frigider 10 minute.
O minunatie de prajiturica! Pofta buna!
Se taie cu un cutit inmuiat in apa calda
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii