Prepararea blaturilor: Se separă gălbenuşurile într-un bol, care se amestecă bine cu zahărul tos şi cel vanilinat pana se topeste zaharul. Separat intr-un bol amestecam ingredientele solide (faina cernuta, cacaua, grisul, praful de copt,) si le adaugam compozitiei de galbenusuri amestecand astfel toate ingredientele, apoi adaugam mierea si uleiul si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza toata compozitia si nu se mai observa uleiul.
Într-un bol separat se pun albuşurile cu puţină sare şi se mixează până se obţine o spumă consistentă şi tare. Peste aceasta se adaugă compoziţia cu cacao pregatită mai sus si se amestecă cu ajutorul unei spatuli de jos in sus cu miscari lente pentru a nu scoate aerul din albusuri dar in acelasi timp pentru a încorpora cele două compoziţii si, astfel, sa ne iasa un blat pufos.
Compoziţia obţinută se împarte în două şi se pune fiecare jumătate în câte o tavă unsa cu ulei si in care am aşezat în prealabil hârtie de copt. Se bagă în cuptorul preîncălzit aproximativ 15-20min, depinde de cuptor sau pana trece testul cu scobitoarea. Blaturile se lasa la racit fara a se indeparta hartia de copt.
Pregatim prima glazură:
Topim ciocolata pe bain-marie si se adauga untul, apa şi uleiul, până se topesc şi omogenizează bine toate igredientele.
Intre timp pregatim crema mixand frisca lichida cu intaritorul pentru frisca si mierea pana obtinem o compozitie groasa cremoasa, apoi adaugam laptele condesat si mai mixam putin pentru a incorpora totul si se da la frigider pana la asamblarea prajiturii.
a doua glazura se pregateste ca si prima.
Asamblarea prăjiturii:
Pe primul blat se întinde crema de frişcă, netezind foarte bine, urmând apoi să se aplice prima glazură. Se ţine 10 minute la frigider, pentru a se întări glazura.
După stratul de glazură se aplică un al doilea strat de cremă de frişcă. Peste cremă, se aşază al doilea blat, cu hârtia de copt în sus, presând uşor cu mana. Se indeparteaza hartia de copt si se toarnă pe suprafaţa blatului cea de-a doua glazura, nivelandu-se apoi se bagă din nou prăjitura la frigider 10 minute.
O minunatie de prajiturica! Pofta buna!
Se taie cu un cutit inmuiat in apa calda
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii