1. Prima data preparam folile. Amestecam faina si untul, adaugam zaharul pudra, praful de copt, oul si smantana. Framantam aluatul bine pana se incorporeaza toate ingredientele si il impartim in doua. Intindem fiecare foaie cu sucitorul.
2. Punem prima foaie in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste foaia din tava intindem un strat de gem de prune (este mai acrisor).
3. Pentru umplutura: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu cu zaharul adaugat lingura cu lingura pana cand acesta nu se mai simte. Adaugam galbenusurile, nuca si vanilia si mestecam cu o lingura de jos in sus. Turnam acest amestec peste gem si acoperim cu ce-a de-a doua foaie. Perforam cu o furculita din loc in loc. Coacem circa 40 de minute, sau pana devine usor aramie la suprafata.
4. Dupa ce s-a copt prajitura se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie, se intorc bucatile si se pudreaza cu zahar.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii