Prajitura Intoarsa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Intoarsa

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 400 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri smantana
  • 200 gr gem de prune
  • pentru umplutura:
  • 300 gr nuca macinata
  • 8 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat sau o esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Prima data preparam folile. Amestecam faina si untul, adaugam zaharul pudra, praful de copt, oul si smantana. Framantam aluatul bine pana se incorporeaza toate ingredientele si il impartim in doua. Intindem fiecare foaie cu sucitorul.

2. Punem prima foaie in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste foaia din tava intindem un strat de gem de prune (este mai acrisor).

3. Pentru umplutura: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu cu zaharul adaugat lingura cu lingura pana cand acesta nu se mai simte. Adaugam galbenusurile, nuca si vanilia si mestecam cu o lingura de jos in sus. Turnam acest amestec peste gem si acoperim cu ce-a de-a doua foaie. Perforam cu o furculita din loc in loc. Coacem circa 40 de minute, sau pana devine usor aramie la suprafata.

4. Dupa ce s-a copt prajitura se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie, se intorc bucatile si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ciorba de curcan, cu taitei
Bucataras.RO

Ciorba de curcan, cu taitei

A iesit o ciorbica tare buna, numai buna de servit pe vremea asta rece!

Ciorba de curcan, cu taitei
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos