Prajitura Ina

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

BLAT:
9 oua
13 lg zahar
9 lg faina
6 lg nuca de cocos
2 lg cacao
3 lg apa
CREMA:
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte
300 gr zahar
1/2 pac Margarina
SIROP:
150gr zahar
150 ml apa
2 lg cacao
GLAZURA:
200gr ciocolata
un plic glazura caramel

Mod de preparare

Albusurile se bat cu 9 lg de zahar iar galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar si apa. Se amesteca apoi adaugam nuca de cocos cacao cernuta si faina. Compozitia se toarna intr-o tava (35/40) tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc moderat.

Crema se face astfel: plicurile de budinca se amesteca cu o parte din zahar si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert si cand e aproape de fierbere se adauga budinca dizolvata si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se spumeaza cu mixerul.

Blatul racit se taie in 2 foi se insiropeaza lejer prima foaie cu siropul fiert si racit, se adauga crema, punem si ultima foaie pe care o insiropam.

Prajitura astfel obtinutra o dam la frigider pentru cateva ore, apoi o glasam in ciocolata si glazura caramel si o portionam dupa cum dorim.




Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Ina" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Ina