- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana se obtine spuma. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana ce acesta se topeste complet.
- Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul intr-un bol mic apoi se adauga amestecului de albusuri si zahar, mixand compozitia in continuare la viteza mica.
- Se amesteca faina, sarea si praful de copt apoi se incorporeaza treptat in amestecul pregatit anterior.
- Se adauga apa si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (am folosit o tava cu urmatoarele dimensiuni: 29 x 4 x 20 cm).
- Compozitia pregatita se pune in tava si se netezeste suprafata.
- Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 - 30 de minute.
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava apoi se taie bucatele dupa preferinta.
Pentru sosul de ciocolata:
- Apa si zaharul se pun intr-o cratita la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura din lemn pana se topeste zaharul.
- Se adauga margarina, amestecand pana ce aceasta se topeste.
- Se adauga cacaua apoi ciocolata, amestecand pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se ia vasul de pe foc si se lasa sosul sa se raceasca.
- Prajiturile pregatite se trec prin sosul de ciocolata apoi se tapeteaza cu fulgi de cocos.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii