Prajitura in Sos de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura in Sos de Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • - 4 oua
  • - 5 linguri cu faina proaspat cernuta
  • - 5 linguri cu zahar tos
  • - 1/2 lingurita cu praf de copt
  • - 2 linguri cu ulei
  • - 2 linguri cu apa
  • - un praf de sare
  • - 200 g fulgi de cocos
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • - 200 g margarina (pentru prajituri) taiata bucatele
  • - 2 linguri cu cacao neagra proaspat cernuta
  • - 1 lingura cu ciocolata neagra de calitate superioara rasa marunt pe razatoare
  • - 230 g zahar
  • - 230 ml apa
  • - 2-3 picaturi esenta de rom

Mod de preparare

- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana se obtine spuma. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana ce acesta se topeste complet.
- Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul intr-un bol mic apoi se adauga amestecului de albusuri si zahar, mixand compozitia in continuare la viteza mica.

- Se amesteca faina, sarea si praful de copt apoi se incorporeaza treptat in amestecul pregatit anterior.
- Se adauga apa si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.

- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (am folosit o tava cu urmatoarele dimensiuni: 29 x 4 x 20 cm).
- Compozitia pregatita se pune in tava si se netezeste suprafata.
- Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 - 30 de minute.
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava apoi se taie bucatele dupa preferinta.

Pentru sosul de ciocolata:
- Apa si zaharul se pun intr-o cratita la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura din lemn pana se topeste zaharul.
- Se adauga margarina, amestecand pana ce aceasta se topeste.
- Se adauga cacaua apoi ciocolata, amestecand pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se ia vasul de pe foc si se lasa sosul sa se raceasca.
- Prajiturile pregatite se trec prin sosul de ciocolata apoi se tapeteaza cu fulgi de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa