- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana se obtine spuma. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana ce acesta se topeste complet.
- Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul intr-un bol mic apoi se adauga amestecului de albusuri si zahar, mixand compozitia in continuare la viteza mica.
- Se amesteca faina, sarea si praful de copt apoi se incorporeaza treptat in amestecul pregatit anterior.
- Se adauga apa si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (am folosit o tava cu urmatoarele dimensiuni: 29 x 4 x 20 cm).
- Compozitia pregatita se pune in tava si se netezeste suprafata.
- Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 - 30 de minute.
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava apoi se taie bucatele dupa preferinta.
Pentru sosul de ciocolata:
- Apa si zaharul se pun intr-o cratita la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura din lemn pana se topeste zaharul.
- Se adauga margarina, amestecand pana ce aceasta se topeste.
- Se adauga cacaua apoi ciocolata, amestecand pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se ia vasul de pe foc si se lasa sosul sa se raceasca.
- Prajiturile pregatite se trec prin sosul de ciocolata apoi se tapeteaza cu fulgi de cocos.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii