Prajitura Galaktoboureko

Complexitate
redusa
Prajitura Galaktoboureko

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • 300 g zahar tos
  • 10 linguri de faina
  • 50 g zahar vanilat

Mod de preparare

Asezi untul, zaharul si 5 linguri de lapte pe foc si lasi pana se topeste zaharul. Dupa ce se raceste adaugi galbenusurile frecate, faina si restul de lapte amestecand tot timpul. (eu am adaugat si un pic de coaja rasa de lamaie)

Bati albusurile spuma si le incorporezi usor in compozitie amestecand de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. o introduci la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Cu 5 minute inainte sa o scoti din cuptor, dai focul mai tare pentru a se rumeni deasupra.

Imediat dupa ce o scoti din cuptor o pudrezi cu zahar vanilat. o tai cand sa racit complet. Puteti observa ca aceasta prajitura isi formeaza singura 2 straturi de blat si unul de crema la mijloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)