Prajitura Fina Georgia

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Fina Georgia

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie:
  • 150 gr nuca prajita si macinata
  • 150 gr zahar tos
  • 6 oua
  • 1 si jumatate lingura de faina
  • un praf de copt stins cu lamaie sau otet
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de cafea naturala foarte concentrata
  • 1 lingura ness (fin macinat nu granulat mare)
  • putina vanilie praf sau esenta
  • 150 gr nuca prajit si taiata felii
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Blatul se prepara in modul urmator. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pus in ploaie, apoi se adauga rand pe rand cate un galbenus, apoi faina, nuca si praful de copt stins cu lamaie. Se amesteca cu o lingura de lemn, usor si de sus in jos avand grija sa nu se sparga prea mult albusul. Se pune in tava unsa si fainata (eu am folosit hartie si am facut in tava rotunda din aia cu fundul detasabil)

La crema am procedat in felul urmator: am frecat untul spuma, am adaugat zaharul si am mai frecat in continuare (cu mixerul) apoi am pus galbenusurile pe rand, urmate de cele doua linguri de cafea naturala concentrata, batand mereu cu mixerul. Dupa ce s-a incorporat cafeaua am pus nucile taiate in lungime si prajite si lingura de ness praf. Am pus peste blatul deja copt si racit si am pus la frigider pentru jumate de ora.

Apoi am topit ciocolata, am adaugat untul si dupa ce s-a mai racit putin ciocolata am pus peste crema si am intins cu cutitul Se taie pe masura ce se serveste folosind un cutit cu lama calda (pus in apa fierbinte) pentru a nu sparge la taiere ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc