Prajitura fina cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura fina cu mac

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -8 lg zahar
  • -2 lg cocos(eu am pus cocos mozaic)
  • -2 lg faina
  • -100 g mac macinat
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -8 galbenusuri
  • -200 g zahar pudra
  • -coaja de la 2 lamai
  • -1 lg faina
  • -250 g unt

Mod de preparare

Se bat albusurile bine de tot apoi se adauga zaharul si s emai bate 5 minute. Se pune cocosul cu macul si se amesteca. La sf. punem faina cu praful de copt.

Turnam aceasta comp. intr-o tava in care am pus hartie de copt. Dam la cuptor pana prinde putina culoare deasupra. Incercam cu scobitoarea.

-se amesteca galbenusurile cu zaharul. Se pune pe bain marie, se adauga faian si se amesteca pana se ingorasa. Se raceste.

Pachetul de unt trrebuie sa fie la temp. camerei. Se amesteca untul cu comp. de galbenusuri, se aduaga cate o lingura de crema in unt.

Deasupra am decorat cu bombonele colorate.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars