Preparam doua cani de cafea iar dupa ce s-a racit o indulcim cu zahar dupa gust si o aromatizam cu lichior.
Galbenusurile se bat bine cu zahar tinandu-se pe foc pana incepe sa se spumeze(amestecati continuu). Dupa ce s-au racit se adauga mascarponele si omogenizam foarte bine. Crema astfel obtinuta se amesteca cu frisca batuta in care am adaugat si esenta de vanilie.
Trecem scurt fiecare piscot prin cafea si le asezam pe o tava formand un postament. Peste el turnam 1/2 din crema obtinuta, asezam si cel de-al doilea rand de piscoturi insiropate dupa care completam cu restul de crema. Facem un decor cu un pieptene special, cernem cacao deasupra si o tinem la frigider cam 8 ore (eu am facut-o seara asa ca toata noaptea a stat la rece).
Se portioneaza dupa preferintele fiecaruia.
Se aseamana cu tiramisu. . . dar fiindca nu am avut toate ingredientele nu mi-am permis sa-i dau aceasta denumire.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii