Prajitura Fina

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

un pachet piscoturi (400g)
doua cutii mascarpone (500g)
5 galbenusuri oua rata (sau 7 de gaina)
250 gr zahar
o esenta vanilie (fiola)
600 ml frisca
doua cani cafea (eu am folosit decofeinizata)
100ml lichior

Mod de preparare

Preparam doua cani de cafea iar dupa ce s-a racit o indulcim cu zahar dupa gust si o aromatizam cu lichior.

Galbenusurile se bat bine cu zahar tinandu-se pe foc pana incepe sa se spumeze(amestecati continuu). Dupa ce s-au racit se adauga mascarponele si omogenizam foarte bine. Crema astfel obtinuta se amesteca cu frisca batuta in care am adaugat si esenta de vanilie.

Trecem scurt fiecare piscot prin cafea si le asezam pe o tava formand un postament. Peste el turnam 1/2 din crema obtinuta, asezam si cel de-al doilea rand de piscoturi insiropate dupa care completam cu restul de crema. Facem un decor cu un pieptene special, cernem cacao deasupra si o tinem la frigider cam 8 ore (eu am facut-o seara asa ca toata noaptea a stat la rece).

Se portioneaza dupa preferintele fiecaruia.

Se aseamana cu tiramisu. . . dar fiindca nu am avut toate ingredientele nu mi-am permis sa-i dau aceasta denumire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Fina" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

LORY
•  13.01.2010 22:11:41

va multumesc fetelor sunteti tare dragute

dumiany
•  13.01.2010 22:04:38

tiramisu am mai vazut dar cu acest aspect nu.felicitari

veraem
•  21.09.2009 10:47:13

prajitura fina sau mai cunoscuta e u numele de tiramisu

lucia_bp
•  15.09.2009 12:40:10

Minunata aceasta prajitura !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Fina