Prajitura Fanta

Postat pe: 10-01-2016
(2)

Ingrediente

Blat:
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
100 ml ulei
1 plic praf de copt
un praf de sare
Crema:
500 g branza de vaci (am folosit Pilos)
200 g unt 82% grasime
200 g zahar pudra
o fiola esenta de vanilie
Glazura:
2 plicuri budinca de vanilie
800 ml suc Fanta (am folosit Santal de portocale)
5 linguri zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Simpla, buna si de mare efect ... zic eu!

Blat: Separam galbenusurile de albus. Mixam galbenusurile cu zaharul (1-2 minute cat sa se omogenizeze) apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt (toate cernute).
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pentru cca 25 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Il lasam la racit
Crema: Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta si mixam in continuare.
Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.
Glazura: o preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Fanta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Elena Tincu
•  16.10.2016 09:38:49

Super

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Fanta