Prajitura din Biscuiti cu Piure de Castane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura din Biscuiti cu Piure de Castane

Ingrediente

  • 250 g biscuiti populari (vrac)
  • 500 ml frisca lichida vegetala
  • 250 g piure de castane (un pachet)
  • 2 plicuri de intaritor de frisca
  • Pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se face siropul (se fierbe apa cu zaharul, se pune esenta de rom) si se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca impreuna cu cele doua plicuri de intaritor de frisca.

1/2 din cantitatea de frisca se pune treptat peste piureul de castane si se omogenizeaza cu ajutorul mixerului.

In siropul racit se inmoaie usor biscuitii si se aseaz in tava, pana se completeaza un rand.

Se pune crema peste biscuiti. Se introduce restul biscuitilor in sirop, dupa acelasi procedeu. Se acopera crema cu un strat de biscuiti si se pune frisca ramasa.

Se orneaza dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate