Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Ingrediente

  • Aluat
  • -6 oua
  • -225 g zahar ( 150 g zahar tos + 75 g zahar pudra, cu amidon- cumparat)
  • -2 linguri apa
  • -1 priza sare
  • -190 g unt, topit si racorit
  • -170 g faina
  • -750 ml lapte, caldut
  • -1 lingurita otet
  • Fructe
  • -cca 300 g fructe/fructe de padure , la alegere
  • -coaja rasa de la ½ lamaie
  • -2 linguri cu varf zahar/zahar pudra
  • -amidon
  • Altele
  • -unt pentru uns tava
  • Zahar - folositi 150 g zahar tos + 75 g zahar pudra cu amidon, cumparat, macinate impreuna pana devin zahar pudra;
  • Fructe de padure , la alegere, dupa preferinta, spalate si bine scurse Cantitatea nu este fixa; ea difera functie de marimea tavii folosite- fructele distribuite intr-un strat trebuie sa acopere fundul tavii; am folosit visine fara samburi, coacaze n

Mod de preparare

Ungeti o tava cu unt ( dimensiunile tavii: 20 x 30-32 cm; inalta de minim 6 cm), puneti hartie de copt si ungeti-o si pe ea cu unt. Lasati in asteptare.

Aluat
Mixati cca 2-3 min galbenusurile, zaharul (macinat), sarea si apa pana obtineti o crema spumoasa, galben-pal.
Turnati untul topit si racorit in fir subtire, continuand sa mixati inca cca 1 min ( veti obtine o compozitie de consistenta smantanii).
Inglobati apoi faina in 4 transe, amestecand cu un tel pana la omogenizare ( compozitia va deveni mai groasa).
Adaugati laptele, la inceput in fir subtire, pana se subtiaza amestecul, apoi il puteti pune pe tot ( acum compozitia va fi extrem de lichida).
Separat, bateti albusurile impreuna cu otetul pana aveti o spuma tare, care sta pe tel.
Adaugati spuma de albusuri in aluat in 3-4 transe, amestecand usor cu telul de jos in sus, prin rasturnare, doar pana cand nu se mai vad " bulgarii " de spuma ci doar usoare dare albe prin aluat.
Acest pas este foarte important; NU exagerati cu amestecatul. Spuma are tendinta sa stea pe aluatul lichid.

Fructe
Intr-un bol, amestecati fructele spalate si scurse cu zaharul si coaja rasa de lamaie.
Presarati egal fructele in tava, astfel incat acestea sa formeze un strat uniform ce acopera complet fundul tavii.
Pudrati-le deasupra cu amidon.

Turnati aluatul peste fructe si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 60 min, la 160 grade sau pana cand aluatul este facut, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti din cuptor si lasati prajitura sa se raceasca complet, in tava ( cca 2-3 ore).

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea
Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Paleuri (Fursecuri) cu Gem
3
Dulciuri

Paleuri (Fursecuri) cu Gem

Paleuri (Fursecuri) cu Gem
Ciorba cu Coasta Afumata
4
Salata de pui cu legume si iaurt
5
Salate

Salata de pui cu legume si iaurt

Salata de pui cu legume si iaurt
Parteneri
Desert Non plus ultra
Bucataras.RO

Desert Non plus ultra

Retete festive de iarna Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.

Desert Non plus ultra
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata