Preparare foi:
Se separa ouale, albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos. Compozitia obtinuta se imparte in 3, o parte o coloram cu cacao si le coacem pe hartie de copt.
Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.
Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina si spumam cu mixerul.
Asamblam prajitura astfel :punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior. Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata. Se lasa la frigider cateva ore si de portioneaza dupa preferinta
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii