Prajitura cu Visine si Mascarpone

Complexitate
redusa
Prajitura cu Visine si Mascarpone

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -250 ml lapte caldut
  • -6 linguri pline cu miere
  • -25 g unt
  • -50 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata 11 g
  • -2 linguri apa calduta pentru drojdie
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita rasa sare
  • Crema:
  • -125 g mascarpone
  • -3- 4 linguri zahar pudra
  • -esenta de migdale
  • -400 g visine fara samburi sau 1 borcan compot de visine fara samburi (800 ml)
  • Pentru uns si ornat:
  • -1 ou
  • -1 lingura cu smantana sau iaurt
  • -1/2 cana cu zahar pudra
  • -1 lingura smantana groasa sau iaurt de visine pentru o glazura de culoare roz
  • -visine pentru decor

Mod de preparare

Pregatiti o maia din drojdie, zahar, apa calduta si lasati-o la crescut 15 min. Separat, amestecati sarea, mierea si untul in laptele caldut, pana se topesc.

Turnati peste faina cernuta compozitia cu laptele caldut si maiaua crescuta, apoi framantati pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana.

Transferati pe masa de lucru si continuati framantatul cel putin inca 10 min, adaugand foarte putina faina sau lapte, dupa cum cere aluatul. Lasati-l la crescut sub forma de minge, intr-un bol acoperit, circa 1- 1 1/2 ora.

Intindeti o foaie de aluat, nu prea subtire, de forma dreptunghiulara si ungeti-o cu crema obtinuta din mascarpone frecat cu zahar si esenta de migdale. Presarati visinele scurse si taiate in sferturi.

Rulati sub forma de sul si puneti intr-o tava de tort (28 cm) cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt, unind capetele. Crestati aluatul in partea superioara, din loc in loc, cu un cutit bine ascutit.

Lasati la crescut 20- 30 min. Ungeti cu un amestec obtinut din ou usor batut si 1 lingura de smantana (iaurt).

Dati la cuptorul preincalzit, pentru 20- 25 min, la 170 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit.

Scoateti din tava, glazurati cat este cald cu amestecul obtinut din zaharul pudra frecat cu 1 lingura de smantana groasa (iaurt de visine), ornati cu visine si lasati la racit. Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia