Ingrediente
● Aluat: |
● 500 g faina |
● 250 ml lapte caldut |
● 6 linguri pline cu miere |
● 25 g unt |
● 50 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata 11 g |
● 2 linguri apa calduta pentru drojdie |
● 1 lingurita zahar |
● 1 lingurita rasa sare |
● Crema: |
● 125 g mascarpone |
● 3- 4 linguri zahar pudra |
● esenta de migdale |
● 400 g visine fara samburi sau 1 borcan compot de visine fara samburi (800 ml) |
● Pentru uns si ornat: |
● 1 ou |
● 1 lingura cu smantana sau iaurt |
● 1/2 cana cu zahar pudra |
● 1 lingura smantana groasa sau iaurt de visine pentru o glazura de culoare roz |
● visine pentru decor |
Mod de preparare
Pregatiti o maia din drojdie, zahar, apa calduta si lasati-o la crescut 15 min. Separat, amestecati sarea, mierea si untul in laptele caldut, pana se topesc.
Turnati peste faina cernuta compozitia cu laptele caldut si maiaua crescuta, apoi framantati pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana.
Transferati pe masa de lucru si continuati framantatul cel putin inca 10 min, adaugand foarte putina faina sau lapte, dupa cum cere aluatul. Lasati-l la crescut sub forma de minge, intr-un bol acoperit, circa 1- 1 1/2 ora.
Intindeti o foaie de aluat, nu prea subtire, de forma dreptunghiulara si ungeti-o cu crema obtinuta din mascarpone frecat cu zahar si esenta de migdale. Presarati visinele scurse si taiate in sferturi.
Rulati sub forma de sul si puneti intr-o tava de tort (28 cm) cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt, unind capetele. Crestati aluatul in partea superioara, din loc in loc, cu un cutit bine ascutit.
Lasati la crescut 20- 30 min. Ungeti cu un amestec obtinut din ou usor batut si 1 lingura de smantana (iaurt).
Dati la cuptorul preincalzit, pentru 20- 25 min, la 170 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit.
Scoateti din tava, glazurati cat este cald cu amestecul obtinut din zaharul pudra frecat cu 1 lingura de smantana groasa (iaurt de visine), ornati cu visine si lasati la racit. Serviti feliata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Visine si Mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Turnati peste faina cernuta compozitia cu laptele caldut si maiaua crescuta, apoi framantati pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana.
Transferati pe masa de lucru si continuati framantatul cel putin inca 10 min, adaugand foarte putina faina sau lapte, dupa cum cere aluatul. Lasati-l la crescut sub forma de minge, intr-un bol acoperit, circa 1- 1 1/2 ora.
Intindeti o foaie de aluat, nu prea subtire, de forma dreptunghiulara si ungeti-o cu crema obtinuta din mascarpone frecat cu zahar si esenta de migdale. Presarati visinele scurse si taiate in sferturi.
Rulati sub forma de sul si puneti intr-o tava de tort (28 cm) cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt, unind capetele. Crestati aluatul in partea superioara, din loc in loc, cu un cutit bine ascutit.
Lasati la crescut 20- 30 min. Ungeti cu un amestec obtinut din ou usor batut si 1 lingura de smantana (iaurt).
Dati la cuptorul preincalzit, pentru 20- 25 min, la 170 grade sau pana ce este copt si frumos rumenit.
Scoateti din tava, glazurati cat este cald cu amestecul obtinut din zaharul pudra frecat cu 1 lingura de smantana groasa (iaurt de visine), ornati cu visine si lasati la racit. Serviti feliata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Visine si Mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 06.07.2013 17:02:09
Poti sa le inlocuiesti cu ce fructe vrei ( dar care nu lasa multa zeama); totusi imi mentin parerea ca mascarpone se combina foarte bine cu visinele.