Prajitura cu Visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Visine

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 3 cani cu lapte (600 ml )
  • - 1 1/2 cani cu zahar (300gr )
  • - 1 cana ulei (am folosit de floarea-soarelui)
  • - sare (un varf de cutit)
  • - 2 lingurite bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • - faina alba cat sa obtinem un aluat curgator (un pic mai gros decat smantana)
  • - 500 gr de visine fara samburi (puteti folosi orice fruct dupa preferinta si sezon, puteti adauga nuci, stafide, bucatele de ciocolata sau rahat)

Mod de preparare

Bun gasit!
Ieri dupa-amiaza vroiam sa lenevim si noi ca oamenii, mai ales ca vremea de afara nu ne-a dat de ales. Si deloc "surpinzator", primim un telefon prin care suntem anuntati ca vom avea o vizita (socrii mei). Si cum necum m-am vazut pusa in situatia sa pregatesc cate ceva rapid printre care si prajitura asta cu visine (in situatiile de genul asta incep cu desertul).

Am mixat rapid ouale cu sare si zahar, am adaugat alternativ laptele caldut si uleiul si faina proaspat cernuta pana am obtinut consistenta dorita. La final, am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am amestecat bine pentru ca bicarbonatul sa fie impanzit in toata compozitia.

Am turnat aluatul si am pus visinele intr-un strat uniform (daca sunt prea zemoase dati-le prin faina alba sau gris). Am copt-o aproximativ 35 de minute (coaceti dupa cum va cunoasteti cuptorul sau pana la testul cu scobitoarea).

Va doresc pofta buna!
Am folosit o tava de 30/20 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Cand s-a racorit o taiati romburi sau cum va place. o serviti pudrata alaturi de un pahar de suc, lapte sau de ce va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie