Prajitura cu Urda si Bezea

Postat pe: 11-11-2014
(0)

Ingrediente

Pentru crema de urda:
500 g urda
15 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 galbenusuri
Pentru aluat:
15 linguri faina
1 plic praf de copt
1 lingura cacao, cernuta
15 linguri zahar
15 linguri ulei
12 linguri lapte
2 oua
Pentru bezea:
4 albusurile
150 g zahar pudra

Mod de preparare

Pentru crema de urda
Mixati bine urda cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Lasati in asteptare.

Pentru aluat
Amestecati pana la omogenizare faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao, zahar, ulei, lapte si oua. Trebuie sa obtineti un aluat gros, dar care curge.
Turnati in tava tapetata cu hartie de copt (26 x 34 cm) si nivelati.
Repartizati uniform crema de urda.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 40 min, la 180 grade.

Pentru bezea
Intre timp, bateti spuma tare albusurile cu zaharul praf, pe baie de aburi.
Scoateti tava, puneti deasupra cremei de urda albusurile batute si dati din nou la cuptor pentru cca 15- 20 min, la 150 grade sau pana ce bezeaua este intarita si incepe sa se aureasca frumos.
Scoateti prajitura din tava pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti feliata, calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Urda si Bezea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Urda si Bezea