Pentru crema de urda
Mixati bine urda cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Lasati in asteptare.
Pentru aluat
Amestecati pana la omogenizare faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao, zahar, ulei, lapte si oua. Trebuie sa obtineti un aluat gros, dar care curge.
Turnati in tava tapetata cu hartie de copt (26 x 34 cm) si nivelati.
Repartizati uniform crema de urda.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 40 min, la 180 grade.
Pentru bezea
Intre timp, bateti spuma tare albusurile cu zaharul praf, pe baie de aburi.
Scoateti tava, puneti deasupra cremei de urda albusurile batute si dati din nou la cuptor pentru cca 15- 20 min, la 150 grade sau pana ce bezeaua este intarita si incepe sa se aureasca frumos.
Scoateti prajitura din tava pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti feliata, calduta sau rece.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii