Aluat
Turnati untul topit si racorit peste faina cernuta. Omogenizati.
Adaugati zaharul pudra, ouale si praful de copt.
Framantati pana obtineti un aluat moale si nelipicios.
Modelati sub forma de bila, inveliti aluatul in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Scoateti pe masa de lucru si impartiti in 3 parti egale.
Intindeti 3 foi de aluat de marimea tavii (35x25 cm).
Umplutura
Radeti merele curatate de coaja, cotor si casuta samburilor.
Puneti-le la calit impreuna cu zaharul si untul si lasati la foc potrivit pana ce merele se caramelizeaza putin si scade zeama lasata de ele.
Dati deoparte, inglobati scortisoara si lasati la racit.
Asezati prima foaie de aluat in tava captusita cu hartie de copt, apoi puneti ½ din umplutura cu mere si nivelati.
Acoperiti cu alta foaie, puneti restul de mere nivelate si din nou foaie de aluat.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta si incepe sa se auresca frumos.
Lasati la racit pe un gratar.
Serviti prajitura taiata in bucati si pudrata cu zahar praf.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaM-am inspirat de la Rocsy doar ca eu am mai schimbat pe ici pe colo, in functie de ce am avut la indemana.....
Salata cu ghebeMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii