Aluat
Turnati untul topit si racorit peste faina cernuta. Omogenizati.
Adaugati zaharul pudra, ouale si praful de copt.
Framantati pana obtineti un aluat moale si nelipicios.
Modelati sub forma de bila, inveliti aluatul in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Scoateti pe masa de lucru si impartiti in 3 parti egale.
Intindeti 3 foi de aluat de marimea tavii (35x25 cm).
Umplutura
Radeti merele curatate de coaja, cotor si casuta samburilor.
Puneti-le la calit impreuna cu zaharul si untul si lasati la foc potrivit pana ce merele se caramelizeaza putin si scade zeama lasata de ele.
Dati deoparte, inglobati scortisoara si lasati la racit.
Asezati prima foaie de aluat in tava captusita cu hartie de copt, apoi puneti ½ din umplutura cu mere si nivelati.
Acoperiti cu alta foaie, puneti restul de mere nivelate si din nou foaie de aluat.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta si incepe sa se auresca frumos.
Lasati la racit pe un gratar.
Serviti prajitura taiata in bucati si pudrata cu zahar praf.
Gustul...gustul este nemaipomenit...se topeste in gura prajitura. Am plecat de la reteta Laurei
Desert prajitura RudyRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii