Prajitura cu Struguri si Branzica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Struguri si Branzica

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • un pachet de praf de copt
  • coaja de lamaie
  • o lingura de cacao
  • Pentru crema:
  • 500 grame de branza
  • 3 oua
  • 6 linguri de gris
  • 6 linguri de zahar
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • cateva boabe de struguri

Mod de preparare

Aluat:
Intr-un castron, ouale se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga cele 9 linguri de ulei si lapte. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza si ea in compozitie. Aluatul obtinut se imparte in doua. Intr-o jumatate se pune o lingura de cacao, iar in cealalta, coaja de lamaie.

Crema:
Branza, ouale, zaharul, zaharul vanilat, grisul si coaja de lamaie se amesteca bine.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu unt. Se pune mai intai aluatul maro, adica cel in care am adaugat cacao. Se aseaza apoi branza si deasupra ei, restul de aluat, cel de culoare alba. Apoi, se pun boabele de struguri.

Se da la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute. Atunci cand se aureste, este gata.


Se poate pudra cu zahar sau se poate lasa asa, pentru ca arata prezentabil datorita strugurilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate