Aceasta prajiturica este foarte satioasa si foarte gustoasa pentru amatorii de tot felul seminte.
Este mai sanatoasa decat alte dulciuri si mult mai eficienta. De asemenea se pregateste foarte repede.
Sa incepe asadar cu pregatirea semintelor ... pe care le maruntim cu ajutorul robotului de bucatarie. Acestea nu trebuie sa fie tocate potrivit. Daca sunt prea mari, riscam sa nu mai putem sa taiem prajitura la final. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Apoi pe baie de aburi, punem albusurile si mierea pentru 5-10 minute, amestecand constant. Acesta este "lipiciul" semintelor.
Apoi amestecam bine bine semintele cu "lipiciul" si adaugam praful de sare. Luam prima foie de napolitana, punem un start de seminte, urmeaza o a doua foaie de napolitana, presam un pic si iar un strat de seminte si tot asa pana la a patra foaie, care este ultima. Punem peste prajitura un servet curat si apoi presam cu o carte/un alt obiect mai cu greutate. Lasam cateva ore (daca rezistam chiar si peste noapte) la presat si apoi o taiem in forma dorita.
Pofta buna ! ! !
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii