Prajitura cu Ricotta si Lamiie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Ricotta si Lamiie

Ingrediente

  • 300 gr ricotta (urda, brinza de vaci sau alt brinza cremoasa foarte bine scursa)
  • 2 paharele (250 ml) de iaurt simplu - de cite 125 ml fiecare
  • 2 paharele cu faina (se masoara cu paharul de iaurt)
  • 2 paharele cu zahar (se masoara cu paharul de iaurt)
  • 2 paharele cu lapte (se masoara cu paharul de iaurt)
  • 3 oua
  • coaja rasa de la 1 lamiie (eu am pus de la 1 lamiie si jumatate)
  • zeama de la o lamiie
  • 1/2 praf de copt (8 gr)
  • zahar pentru ornat

Mod de preparare

- am amestecat galbenusurile cu zaharul, adaugat urda, iaurtul, laptele, coaja rasa de lamiie si zeama de lamiie, faina amestecata cu praful de copt si la sfirsit albusurile batute spuma (dar nu chiar ca pentru bezea)

- am uns cu unt si am pudrat cu faina o tava de aluminiu 24-26 cm si inalta de minim 9 cm (prajitura se umfla la copt si da mult inapoi cind xe raceste
- am copt in cuptorul gata incalzit la 190°c pina cind daca bagi scobitoarea in centrul ei aceasta iese afara curata

- eu am presarat zahar tos peste prajitura calda, se poate si fara
- se serveste rece, chiar e mai buna a doua zi.

ramine usor umed ca o crema mai tare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici