Prajitura cu Ricotta si Lamiie

Postat pe: 15-06-2012
(0)

Ingrediente

300 gr ricotta (urda, brinza de vaci sau alt brinza cremoasa foarte bine scursa)
2 paharele (250 ml) de iaurt simplu - de cite 125 ml fiecare
2 paharele cu faina (se masoara cu paharul de iaurt)
2 paharele cu zahar (se masoara cu paharul de iaurt)
2 paharele cu lapte (se masoara cu paharul de iaurt)
3 oua
coaja rasa de la 1 lamiie (eu am pus de la 1 lamiie si jumatate)
zeama de la o lamiie
1/2 praf de copt (8 gr)
zahar pentru ornat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
- am amestecat galbenusurile cu zaharul, adaugat urda, iaurtul, laptele, coaja rasa de lamiie si zeama de lamiie, faina amestecata cu praful de copt si la sfirsit albusurile batute spuma (dar nu chiar ca pentru bezea)

- am uns cu unt si am pudrat cu faina o tava de aluminiu 24-26 cm si inalta de minim 9 cm (prajitura se umfla la copt si da mult inapoi cind xe raceste
- am copt in cuptorul gata incalzit la 190°c pina cind daca bagi scobitoarea in centrul ei aceasta iese afara curata

- eu am presarat zahar tos peste prajitura calda, se poate si fara
- se serveste rece, chiar e mai buna a doua zi.

ramine usor umed ca o crema mai tare
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Ricotta si Lamiie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Ricotta si Lamiie