Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite. Acestea se pun intr-un castron cu cele 200 de gr. zahar si se amesteca bine. Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.
Cele 6 albusuri se bat spuma cu un varf de cutit sare, 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, de jos in sus. Treptat, se adauga si faina amestecata cu praful de copt, continuand amestecatul de jos in sus.
Ungem o tava cu unt, dupa care turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina si le asezam uniform pe deasupra. Tava se introduce in cuptorul incins si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.
Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.
Se baga tava la cuptor, iar dupa 15 minute aceasta se scoate. Albusurile trebuie sa prinda culoare maronie.
Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.
Pofta buna!!!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii