Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite. Acestea se pun intr-un castron cu cele 200 de gr. zahar si se amesteca bine. Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.
Cele 6 albusuri se bat spuma cu un varf de cutit sare, 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, de jos in sus. Treptat, se adauga si faina amestecata cu praful de copt, continuand amestecatul de jos in sus.
Ungem o tava cu unt, dupa care turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina si le asezam uniform pe deasupra. Tava se introduce in cuptorul incins si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.
Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.
Se baga tava la cuptor, iar dupa 15 minute aceasta se scoate. Albusurile trebuie sa prinda culoare maronie.
Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii