Prajitura cu Prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Prune

Ingrediente

  • 10-12 prune
  • 85 g unt la temperatura camerei
  • 1 + 3/4 cana zahar (200 g + 150 g)
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 1/2 cana smantana (110 g)
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 cana + 2 linguri de faina (160 g)
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/3 cana apa
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se pregateste o tava rotunda cu diamentrul de aprox 25 de cm. Se acopera cu hartie de copt unsa bine cu unt. (Eu am folosit o tehnica invatata de la Crista: am botit hartia de copt in pumn inainte de a pune in tava, pentru ca e mai maleabila asa.)

Se desfac prunele in 2 si se pun cu fata in jos intr-o tava rotunda.

Intr-un vas, se pune pe ochi o cana de zahar cu 1/3 de cana de apa. Se fierbe amestecul pana capata o culoare de chihlimbar. Puteti invarti vasul, dar nu amestecati in el. Turnati amestecul peste prune, incercand sa le acoperiti uniform.

Bateti untul cu zaharul ramas (3/4 cana) pana devine cremos. Adaugati ouale unul cate unul, apoi smantana si vanilia.

Separat, amestecati faina cu praful de copt, apoi adaugati-o treptat in compozitia lichida.

Turnati aluatul peste prune si dati la cuptor la 160 de grade pentru 30 de minute (sau pana cand tece testul scobitorii). Cand e gata, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o la racit 15 minute. Rasturnati-o pe o farfurie, cu fata in jos. In cazul in care prunele se lipesc de hartia de copt, dezlipiti-le cu grija si puneti-le la locul lor pe prajitura (la mine nu a fost cazul).

Se serveste pudrata cu zahar (eu am sarit aceasta etapa pentru ca prajitura contine destul zahar si culoarea prunelor era suficient de frumoasa).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia