Prajitura cu Prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Prune

Ingrediente

  • 10-12 prune
  • 85 g unt la temperatura camerei
  • 1 + 3/4 cana zahar (200 g + 150 g)
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 1/2 cana smantana (110 g)
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 cana + 2 linguri de faina (160 g)
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/3 cana apa
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se pregateste o tava rotunda cu diamentrul de aprox 25 de cm. Se acopera cu hartie de copt unsa bine cu unt. (Eu am folosit o tehnica invatata de la Crista: am botit hartia de copt in pumn inainte de a pune in tava, pentru ca e mai maleabila asa.)

Se desfac prunele in 2 si se pun cu fata in jos intr-o tava rotunda.

Intr-un vas, se pune pe ochi o cana de zahar cu 1/3 de cana de apa. Se fierbe amestecul pana capata o culoare de chihlimbar. Puteti invarti vasul, dar nu amestecati in el. Turnati amestecul peste prune, incercand sa le acoperiti uniform.

Bateti untul cu zaharul ramas (3/4 cana) pana devine cremos. Adaugati ouale unul cate unul, apoi smantana si vanilia.

Separat, amestecati faina cu praful de copt, apoi adaugati-o treptat in compozitia lichida.

Turnati aluatul peste prune si dati la cuptor la 160 de grade pentru 30 de minute (sau pana cand tece testul scobitorii). Cand e gata, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o la racit 15 minute. Rasturnati-o pe o farfurie, cu fata in jos. In cazul in care prunele se lipesc de hartia de copt, dezlipiti-le cu grija si puneti-le la locul lor pe prajitura (la mine nu a fost cazul).

Se serveste pudrata cu zahar (eu am sarit aceasta etapa pentru ca prajitura contine destul zahar si culoarea prunelor era suficient de frumoasa).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate