Prajitura cu Prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Prune

Ingrediente

  • 10-12 prune
  • 85 g unt la temperatura camerei
  • 1 + 3/4 cana zahar (200 g + 150 g)
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 1/2 cana smantana (110 g)
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 cana + 2 linguri de faina (160 g)
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/3 cana apa
  • zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se pregateste o tava rotunda cu diamentrul de aprox 25 de cm. Se acopera cu hartie de copt unsa bine cu unt. (Eu am folosit o tehnica invatata de la Crista: am botit hartia de copt in pumn inainte de a pune in tava, pentru ca e mai maleabila asa.)

Se desfac prunele in 2 si se pun cu fata in jos intr-o tava rotunda.

Intr-un vas, se pune pe ochi o cana de zahar cu 1/3 de cana de apa. Se fierbe amestecul pana capata o culoare de chihlimbar. Puteti invarti vasul, dar nu amestecati in el. Turnati amestecul peste prune, incercand sa le acoperiti uniform.

Bateti untul cu zaharul ramas (3/4 cana) pana devine cremos. Adaugati ouale unul cate unul, apoi smantana si vanilia.

Separat, amestecati faina cu praful de copt, apoi adaugati-o treptat in compozitia lichida.

Turnati aluatul peste prune si dati la cuptor la 160 de grade pentru 30 de minute (sau pana cand tece testul scobitorii). Cand e gata, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o la racit 15 minute. Rasturnati-o pe o farfurie, cu fata in jos. In cazul in care prunele se lipesc de hartia de copt, dezlipiti-le cu grija si puneti-le la locul lor pe prajitura (la mine nu a fost cazul).

Se serveste pudrata cu zahar (eu am sarit aceasta etapa pentru ca prajitura contine destul zahar si culoarea prunelor era suficient de frumoasa).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Aperitiv tarta sarata Yupiiii
Bucataras.RO

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

De cate ori fac placinte, o parte din aluat folosesc sa fac aceasta tarta sau renut la placinte in favoarea ei.

Aperitiv tarta sarata Yupiiii
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty