Se sparg ouale intr-un pahar sau cana de aproximativ 250ml, se adauga uleiul, apoi, pana la umplerea paharului (canii) se completeaza cu lapte. Se rastoarna totul intr-un castron, se adauga zaharul si praful de copt. Se bate bine compozitia cu un tel sau mixer pana devine o crema si se adauga in sfarsit faina, lingura cu lingura. Aluatul trebuie sa fie gros, dar sa curga, daca vi se pare ca acest lucru nu se intampla si aluatul este prea tare, adugati inca o lingura de lapte.
Se unge o tava nu prea intinsa cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza toata coca pe fundul tavii, se niveleaza si se pun feliile de prune, apoi se presara cu scotisoara si zahar tos(zahar brun). Se coace la foc potrivit pana ce aluatul ce razbate printre fructe se rumeneste frumos.
Prajitura se poate face si piersici nu prea coapte sau chiar piesici si prune.
Se taie in patrate cat este calduta si se serveste rece cu zahar pudra vanilat.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii