Prajitura cu Prune

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 12 linguri ulei
  • lapte
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • 1 1/2 pahar cu zahar
  • 1 1/2 pahar faina
  • 1kg prune feliate
  • scortisoara

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un pahar sau cana de aproximativ 250ml, se adauga uleiul, apoi, pana la umplerea paharului (canii) se completeaza cu lapte. Se rastoarna totul intr-un castron, se adauga zaharul si praful de copt. Se bate bine compozitia cu un tel sau mixer pana devine o crema si se adauga in sfarsit faina, lingura cu lingura. Aluatul trebuie sa fie gros, dar sa curga, daca vi se pare ca acest lucru nu se intampla si aluatul este prea tare, adugati inca o lingura de lapte.

Se unge o tava nu prea intinsa cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza toata coca pe fundul tavii, se niveleaza si se pun feliile de prune, apoi se presara cu scotisoara si zahar tos(zahar brun). Se coace la foc potrivit pana ce aluatul ce razbate printre fructe se rumeneste frumos.

Prajitura se poate face si piersici nu prea coapte sau chiar piesici si prune.
Se taie in patrate cat este calduta si se serveste rece cu zahar pudra vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Ghiveci de legume, de toamna
Bucataras.RO

Ghiveci de legume, de toamna

  Toamna este anotimpul cel mai generos, legumele găsindu-se din abundență. O tocăniță de legume este...

Ghiveci de legume, de toamna
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty