O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se da 10-15 minute la frigider.
7-8 piscoturi se taie in 2 jumatati egale, apoi cu un cutit bine ascutit le mai taiem, fiecare jumatate pe lung si cu aceste jumatati subtiate decoram marginea formei, asezand una langa cealalta. Bucatile ramase se maruntesc cu ajutorul unui robot, apoi se amesteca cu ciocolata topita la bain marie impreuna cu 2 linguri de frisca. Se amesteca bine cu o lingura, apoi turnam amestecul in forma si presam usor cu dosul lingurii, pana obtinem un strat uniform si bine tasat.
Mixam frisca bine, apoi adaugam branza, mixam, apoi adaugam si siropul cu mure,adaugam gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Turnam amestecul in forma, decoram cu un piscot, cateva mure proaspete si turnam sirop, in fir subtire, peste biscuitii care decoreaza marginea prajiturii. O dam la rece o ora, apoi se serveste rece!
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii