Prajitura cu Pere (de Vara)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Pere (de Vara)

Ingrediente

  • in loc sa masor cu paharul am masurat cu cana americaneasca cup : -) deci:
  • 2 oua
  • 2 cup (pahare) faina alba pentru prajituri
  • 1 cup zahar tos
  • 1/2 cup lapte
  • 1/2 cup ulei (de floarea soarelui am folosit eu)
  • 1 plic de praf de copt
  • vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamie (netratata)
  • tava unsa cu unt sau ulei si presarata cu faina
  • tava 3320 cm
  • 4 pere de vara (soiul italian coscia, sunt foarte dulci)

Mod de preparare

- amestecam cu mixerul sau numai cu telul in forma de para zaharul cu ouale pina cind devine spuma
- adaugam laptele si uleiul amestecate si varsate in compozitia de oua si zahar amestecind ca sa se incorporeze bine
- amestecam faina cernuta cu praful de copt (al meu era vanilat)

- varsam faina cu praful de copt in ploaie peste restul ingredientelor deja amestecate si amestecam incet cu telul sau cu o lingura de lemn pina cind se incorporeaza perfect si nu exista cocoloase
- ungem tava cu grasime si presaram faina sau punem hirtie de copt umezita si stoarsa bine in pumn
- varsam compozitia in tava si asezam perele*

*perele dupa ce le-am spalat le taiem in jumatati pe verticala si le scoatem casuta cu seminte apoi le crestam ca pe un evantai sau chiar le taiem felii pe verticala (nu foarte subtiri caci ele fiind un soi varatec sunt oricum delicate si se vor coace foarte usor).

Eu nu am curatat coaja perelor penytru ca sunt un soi varatec si deci foarte delicat, coaja subtire, pulpa sucoasa si foarte dulce cum spuneam insa daca folositi alt soi de pere mai bine le curatati coaja care poate altfel sa rezulte prea groasa si tare dupa ce se coace

- introducem tava cu prajitura in cuptorul deja incalzit la 190°c si coacem cca 35-40 minute (evident ca pentru orice prajitura facem proba cu scobitoarea care introdusa in aluat - atentie sa nu o introduceti in fructe - trebuie sa iasa uscata)
Aceasta prajiturica servita cu o lingura de crema/ inghetata sau chiar frisca alaturi este mi-nu-na-ta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Piure cu pulpe de gasca
Bucataras.RO

Piure cu pulpe de gasca

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc!

Piure cu pulpe de gasca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!