Prajitura cu Nuci si Portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Nuci si Portocale

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o tava circulara de 22 cm diametru sau una de 24 cm diametru, dar cu gaura in centru cum am folosit eu)
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuci macinate
  • 50 gr biscuiti
  • zeama si coaja rasa de la 2 portocale (nu foarte mari)
  • Glazura:
  • 2 linguri de dulceata (de portocale sau de piersici)
  • 50 gr nuci macinate nu foarte fin
  • zahar pudra (optional)
  • unt si faina pentru uns tava - dar numai in cazul in care nu ati hotarit sa faceti o prajitura fara lactoza si gluten free (folosind biscuiti din faina de orez sau alte faina gluten free), in acesi caz tapetati tava cu hirtie de copt

Mod de preparare

Ungeti tava si o puneti in frigider in asteptare si setati cuptorul la 180 °C.

Macinati nucile in masina de tocat nuci sau cumparati nuci macinate fin. Si macinati sau bateti in piulita (mojar sau puneti biscuitii intr-o punga legata la gura si treceti cu sucitorul peste ei ca sa se striveasca foarte bine in punga) biscuitii.

Radeti coaja de la cele doua portocale (de preferat Bio ca sa nu aiba coaja unsa cu ceara) si stoarceti zeama pe care o filtrati.

Separati albusurile de galbenusuri.

Bateti albusurile spuma.

Mixati galbenusurile cu zaharul pina se umfla spuma si se albesc la culoare.
Adaugati zeama de portocale si coaja rasa si amestecati cu lingura ca sa se incorporeze bine. Acum varsati in aceasta compozitie nucile macinate fin si biscuitii striviti bine de tot si amestecati.

Adaugati albusurile spuma cu o lingura si in acest timp amestecati de sus in jos ca sa se incorporeze bine.

Varsati compozitia in tava unsa (sau tapetata cu hirtie dupa gust) pe care ati scos-o din frigider si introduceti in cuptorul cald. Coaceti la 180°C pentru 40 minute (faceti proba cu scobitoarea daca vreti).

Lasati prajitura sa se raceasca si daca dulceata voastra nu este prea lichida o incalziti putin pe foc, in cuptor sau la mo doar cit sa devina usor fluida.

Cu o pensula de patiserie ungeti prajitura cu dulceata si apoi presarati nuca macina mai gros care se va lipi de prajitura.

Optional puteti presara zahar pudra peste. (Eu nu am pus.)
* Cantitatea de zahar este pentru o prajitura foarte dulce. Daca nu sunteti amatori de prajituri dulci puteti sa micsorati cantitatea. In plus in functie de biscuitii folositi puteti miscora cantitatea de zahar. Eu am folosit biscuiti petit beaure care nu-s foarte dulci, dar daca folositi alt tip de biscuiti 80-100 gr de zahar este suficient.

** Eu am folosit dulceata de piersici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.