Prajitura cu Nuci Pecan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Nuci Pecan

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 gr unt topit
  • 1 1/2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 morcovi razuiti marunt
  • 75 ml lapte
  • samburii de la 12-14 nuci pecan
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri gem caise
  • Crema:
  • 250 grame crema de branza
  • 200 ml smantana frisca
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri miere
  • coaja de la o portocala rasa
  • Decor:
  • miez de nuca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

La noi nu prea se gasesc nuci pecan, ele fiind originare din America de nord, asa ca imediat ce le-am zarit intr-un supermarket le-am luat. Si acum le-a venit randul. o prajitura rapida, dar plina de gust.

Intr-un bol mixam zaharul impreuna cu untul, adaugam pe rand cate un ou, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt, morcovii razuiti si nucile pecan maruntite. Amestecam totul bine si dam la cuptor 35 min la 180 grade. Lasam blatul la racit. Intre timp batem frisca, o amestecam crema de branza, cu mierea si coaja de portocala. La sfarsit topim ciocolata si o amestecam cu crema de branza.

Blatul il sectionam in 2, primul il punem pe platoul de servire, le ungem pe amandoua cu gem de caise. Peste blat punem 1/2 din crema si o nivelam si acoperim cu celalalt blat. Peste el punem restul de crema, iar deasupra nucile pecan si ciocolata razuita. Il lasam la frigider cel putin o ora.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Galuste cu prune
Bucataras.RO

Galuste cu prune

Este reteta mamei mele: e foarte usoara si expeditiva.

Galuste cu prune
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola