Prajitura cu Nuci Pecan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Nuci Pecan

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 gr unt topit
  • 1 1/2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 morcovi razuiti marunt
  • 75 ml lapte
  • samburii de la 12-14 nuci pecan
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri gem caise
  • Crema:
  • 250 grame crema de branza
  • 200 ml smantana frisca
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri miere
  • coaja de la o portocala rasa
  • Decor:
  • miez de nuca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

La noi nu prea se gasesc nuci pecan, ele fiind originare din America de nord, asa ca imediat ce le-am zarit intr-un supermarket le-am luat. Si acum le-a venit randul. o prajitura rapida, dar plina de gust.

Intr-un bol mixam zaharul impreuna cu untul, adaugam pe rand cate un ou, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt, morcovii razuiti si nucile pecan maruntite. Amestecam totul bine si dam la cuptor 35 min la 180 grade. Lasam blatul la racit. Intre timp batem frisca, o amestecam crema de branza, cu mierea si coaja de portocala. La sfarsit topim ciocolata si o amestecam cu crema de branza.

Blatul il sectionam in 2, primul il punem pe platoul de servire, le ungem pe amandoua cu gem de caise. Peste blat punem 1/2 din crema si o nivelam si acoperim cu celalalt blat. Peste el punem restul de crema, iar deasupra nucile pecan si ciocolata razuita. Il lasam la frigider cel putin o ora.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)