Ingrediente
● 6 oua |
● 6 albusuri ( ramase de la alte preparate - se pot pastra in congelator) |
● 600 g zahar |
● 350 g nuca de cocos |
● 100 g faina |
● 100 ml lapte |
● 350 g unt |
● 2 plicuri zahar vanilat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 12 albusuri se bat spuma tare, se adauga treptat 400 g zahar, se bat din nou pana se intaresc, se adauga 200 g nuca de cocos si 100 g faina. Se tapeteaza o tava (de aragaz mare) cu hartie pt. copt si se toarna 1/2 din compozitie. Se coace la foc mediu cca 1/2 ora. Se repeta operatia cu compozitia ramasa.
Cele doua blaturi se pun fiecare pe cate o tava. Intre timp se pregateste crema: pe baia de abur se freaca cele 6 galbenusuri cu restul de zahar, laptele si 135 g de nuca de cocos pana se ingroasa. Se pune zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.Se freaca untul spuma si se adauga cate o lingura de crema pana se omogenizeaza toata.
Jumatate din crema se pune intre cele doua foi, iar restul deasupra. Se presara restul de cocos peste crema
Se taie dupa ce s-a intarit crema, in forma dorita -dreptunghiuri sau romburi. Este o p prajitura fina. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa ii faci un review.
Cele doua blaturi se pun fiecare pe cate o tava. Intre timp se pregateste crema: pe baia de abur se freaca cele 6 galbenusuri cu restul de zahar, laptele si 135 g de nuca de cocos pana se ingroasa. Se pune zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.Se freaca untul spuma si se adauga cate o lingura de crema pana se omogenizeaza toata.
Jumatate din crema se pune intre cele doua foi, iar restul deasupra. Se presara restul de cocos peste crema
Se taie dupa ce s-a intarit crema, in forma dorita -dreptunghiuri sau romburi. Este o p prajitura fina. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany