Prajitura cu nuca de cocos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 albusuri ( ramase de la alte preparate - se pot pastra in congelator)
  • 600 g zahar
  • 350 g nuca de cocos
  • 100 g faina
  • 100 ml lapte
  • 350 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 12 albusuri se bat spuma tare, se adauga treptat 400 g zahar, se bat din nou pana se intaresc, se adauga 200 g nuca de cocos si 100 g faina. Se tapeteaza o tava (de aragaz mare) cu hartie pt. copt si se toarna 1/2 din compozitie. Se coace la foc mediu cca 1/2 ora. Se repeta operatia cu compozitia ramasa.

Cele doua blaturi se pun fiecare pe cate o tava. Intre timp se pregateste crema: pe baia de abur se freaca cele 6 galbenusuri cu restul de zahar, laptele si 135 g de nuca de cocos pana se ingroasa. Se pune zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.Se freaca untul spuma si se adauga cate o lingura de crema pana se omogenizeaza toata.

Jumatate din crema se pune intre cele doua foi, iar restul deasupra. Se presara restul de cocos peste crema

Se taie dupa ce s-a intarit crema, in forma dorita -dreptunghiuri sau romburi. Este o p prajitura fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici