Prajitura cu nuca de cocos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 albusuri ( ramase de la alte preparate - se pot pastra in congelator)
  • 600 g zahar
  • 350 g nuca de cocos
  • 100 g faina
  • 100 ml lapte
  • 350 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 12 albusuri se bat spuma tare, se adauga treptat 400 g zahar, se bat din nou pana se intaresc, se adauga 200 g nuca de cocos si 100 g faina. Se tapeteaza o tava (de aragaz mare) cu hartie pt. copt si se toarna 1/2 din compozitie. Se coace la foc mediu cca 1/2 ora. Se repeta operatia cu compozitia ramasa.

Cele doua blaturi se pun fiecare pe cate o tava. Intre timp se pregateste crema: pe baia de abur se freaca cele 6 galbenusuri cu restul de zahar, laptele si 135 g de nuca de cocos pana se ingroasa. Se pune zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.Se freaca untul spuma si se adauga cate o lingura de crema pana se omogenizeaza toata.

Jumatate din crema se pune intre cele doua foi, iar restul deasupra. Se presara restul de cocos peste crema

Se taie dupa ce s-a intarit crema, in forma dorita -dreptunghiuri sau romburi. Este o p prajitura fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Ciulama de pui cu ciuperci (2)
Bucataras.RO

Ciulama de pui cu ciuperci (2)

Aceasta este reteta moldoveneasca;are acelasi gust minunat ca si reteta ardeleneasca

Ciulama de pui cu ciuperci (2)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty