Prajitura cu nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 g zahar,
  • 225 g margarina
  • 225 + 2 linguri faina,
  • 225 nuca macinata
  • o lamaie
  • o lingurita bicarbonat de sodiu alimentar,
  • gem de caise
  • Pentru sirop:
  • 150 ml apa,
  • 3 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru glazura:200g Finetti

Mod de preparare

Blatul I:
Se freaca i50 g zahar cu margarina spuma. Se adauga 8 galbenusuri pe rand, 1/2 lamaie (coaja si zeama), o lingurita bicarbonat de sodiu si 225 g faina. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartia de copt si se coace cca 25 minute in cuptorul incalzit in prealabil.

BlatII:
Se bat 8 albusuri spuma, se pune zaharul treptat(200g) si se bate in continuare pana se intareste. Se pune cealalta 1/2 lamaie (coaja si zeama), nuca si 2 linguri de faina. Se procedeaza la fel ca la primul blat.

Se fierbe un sirop din ingredientele prezentate si se siropeaza blatul I. Tot acest blat se unge cu gem de caise. Se pune blatul II peste gemul de caise si se unge prajitura cu Finetti
Se taie prajitura in forma dorita. Blatul cu nuca are gust de crema, este o prajitura fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici