Prajitura cu Nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 180 gr unt sau margarina
  • 6 oua
  • 1 praf bicarbonat stins cu lapte

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile, apoi se pune untul (margarina) si fain si se face o coca moale. Se tapeteaza tava cu faina si se pune coca.

Separat se bat cele 6 albusuri spuma, apoi se adauga 200 gr. zahar pudra si dupa ce s-a topit zaharul se pun 200 gr. nuca macinata.
Deasupra aluatului se pune un borcan de dulceata de caise sau o marmelada acrisoara apoi se toarna albusurile cu nuca si se da la cuptor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate