Ingrediente
● Pt blatul 1: |
● 5 oua |
● 250 g zahar (eu cam 180 g) |
● 1 lingura cacao |
● 8 linguri lapte caldut |
● praf de copt |
● 100 g faina |
● putina sare |
● Pt blatul 2: |
● 6 albusuri |
● 200 g zahar ( eu cam 170 g ) |
● 200 g nuca macinata ( eu fistic ) |
● Pt crema: |
● 6 galbenusuri |
● 1 ou |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● 12 linguri zahar ( eu 9 ) |
● 3 linguri apa |
● 250 g unt |
● In plus 1/2 borcan de gem acrisor |
Mod de preparare
Se freaca bine galbenusurile cu 80 g zahar, pana devin spumoase, se adauga cacaoa, sarea, treptat cele 8 linguri de lapte, iar apoi se cerne in amestec, praful de copt amestecat in prealabil cu faina.
Separat se bat albusurile cu restul de zahar si se adauga de sus in jos la compozitia de mai sus.
Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace la foc mijlociu, pana trece testul scobitorii.
Se bat bine albusurile cu zaharul, cand arata ca cele pentru bezea se adauga nuca.
Se coace in aceeasi tava ca si primul blat, la foc mic.
Eu las usa deschisa la cuptor si usc blatul asta, pana ma tine rabdarea.
Pt. crema se amesteca ingredientele, in afara de unt, se fierb pe aburi, pana se ingroasa.
Separat se freaca spuma untul si se amesteca cu crema racita.
Ei aici, la mine a fost o problema. Nu se ingrosa nimic de nici o culoare. Poate din cauza ca am pus zaharul, care se vede in fotografie, sau nu stiu de ce, dar nu se ingrosa de loc. Atunci am amestecat doua linguri de amidon cu putin lapte, si am amestecat in crema de galbenusuri.
Oricum de cate ori o voi face, tot zahar din acesta voi folosi pentru ca e super bun. De asta l-am si pozat, sa-l vedeti. E un zahar exceptional si in blaturi, si in creme.
Se asambleaza prajitura, taind blatul 1 in doua, punand prima foaie de blat, un strat de gem, 1/2 din crema, blatul 2, celalta jumatate de crema, si celalta foaie din blatul 1.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.
Separat se bat albusurile cu restul de zahar si se adauga de sus in jos la compozitia de mai sus.
Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace la foc mijlociu, pana trece testul scobitorii.
Se bat bine albusurile cu zaharul, cand arata ca cele pentru bezea se adauga nuca.
Se coace in aceeasi tava ca si primul blat, la foc mic.
Eu las usa deschisa la cuptor si usc blatul asta, pana ma tine rabdarea.
Pt. crema se amesteca ingredientele, in afara de unt, se fierb pe aburi, pana se ingroasa.
Separat se freaca spuma untul si se amesteca cu crema racita.
Ei aici, la mine a fost o problema. Nu se ingrosa nimic de nici o culoare. Poate din cauza ca am pus zaharul, care se vede in fotografie, sau nu stiu de ce, dar nu se ingrosa de loc. Atunci am amestecat doua linguri de amidon cu putin lapte, si am amestecat in crema de galbenusuri.
Oricum de cate ori o voi face, tot zahar din acesta voi folosi pentru ca e super bun. De asta l-am si pozat, sa-l vedeti. E un zahar exceptional si in blaturi, si in creme.
Se asambleaza prajitura, taind blatul 1 in doua, punand prima foaie de blat, un strat de gem, 1/2 din crema, blatul 2, celalta jumatate de crema, si celalta foaie din blatul 1.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 13.01.2010 21:43:23
interesanta,dar foto ai facuto tu sau de pe o revista//sper sa mi iasa la fel