Prajitura cu Nuca

Complexitate
redusa
Prajitura cu Nuca

Ingrediente

  • Pt blatul 1:
  • - 5 oua
  • - 250 g zahar (eu cam 180 g)
  • - 1 lingura cacao
  • - 8 linguri lapte caldut
  • - praf de copt
  • - 100 g faina
  • - putina sare
  • Pt blatul 2:
  • - 6 albusuri
  • - 200 g zahar ( eu cam 170 g )
  • - 200 g nuca macinata ( eu fistic )
  • Pt crema:
  • - 6 galbenusuri
  • - 1 ou
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 12 linguri zahar ( eu 9 )
  • - 3 linguri apa
  • - 250 g unt
  • In plus 1/2 borcan de gem acrisor

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu 80 g zahar, pana devin spumoase, se adauga cacaoa, sarea, treptat cele 8 linguri de lapte, iar apoi se cerne in amestec, praful de copt amestecat in prealabil cu faina.

Separat se bat albusurile cu restul de zahar si se adauga de sus in jos la compozitia de mai sus.

Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace la foc mijlociu, pana trece testul scobitorii.

Se bat bine albusurile cu zaharul, cand arata ca cele pentru bezea se adauga nuca.

Se coace in aceeasi tava ca si primul blat, la foc mic.
Eu las usa deschisa la cuptor si usc blatul asta, pana ma tine rabdarea.

Pt. crema se amesteca ingredientele, in afara de unt, se fierb pe aburi, pana se ingroasa.

Separat se freaca spuma untul si se amesteca cu crema racita.
Ei aici, la mine a fost o problema. Nu se ingrosa nimic de nici o culoare. Poate din cauza ca am pus zaharul, care se vede in fotografie, sau nu stiu de ce, dar nu se ingrosa de loc. Atunci am amestecat doua linguri de amidon cu putin lapte, si am amestecat in crema de galbenusuri.

Oricum de cate ori o voi face, tot zahar din acesta voi folosi pentru ca e super bun. De asta l-am si pozat, sa-l vedeti. E un zahar exceptional si in blaturi, si in creme.

Se asambleaza prajitura, taind blatul 1 in doua, punand prima foaie de blat, un strat de gem, 1/2 din crema, blatul 2, celalta jumatate de crema, si celalta foaie din blatul 1.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
2
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Tort Dobos
3
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Tort Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tort Tiramisu reţetă originală

Tort Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie