Prajitura cu Nuca

Complexitate
redusa
Prajitura cu Nuca

Ingrediente

  • Pt blatul 1:
  • - 5 oua
  • - 250 g zahar (eu cam 180 g)
  • - 1 lingura cacao
  • - 8 linguri lapte caldut
  • - praf de copt
  • - 100 g faina
  • - putina sare
  • Pt blatul 2:
  • - 6 albusuri
  • - 200 g zahar ( eu cam 170 g )
  • - 200 g nuca macinata ( eu fistic )
  • Pt crema:
  • - 6 galbenusuri
  • - 1 ou
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 12 linguri zahar ( eu 9 )
  • - 3 linguri apa
  • - 250 g unt
  • In plus 1/2 borcan de gem acrisor

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu 80 g zahar, pana devin spumoase, se adauga cacaoa, sarea, treptat cele 8 linguri de lapte, iar apoi se cerne in amestec, praful de copt amestecat in prealabil cu faina.

Separat se bat albusurile cu restul de zahar si se adauga de sus in jos la compozitia de mai sus.

Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace la foc mijlociu, pana trece testul scobitorii.

Se bat bine albusurile cu zaharul, cand arata ca cele pentru bezea se adauga nuca.

Se coace in aceeasi tava ca si primul blat, la foc mic.
Eu las usa deschisa la cuptor si usc blatul asta, pana ma tine rabdarea.

Pt. crema se amesteca ingredientele, in afara de unt, se fierb pe aburi, pana se ingroasa.

Separat se freaca spuma untul si se amesteca cu crema racita.
Ei aici, la mine a fost o problema. Nu se ingrosa nimic de nici o culoare. Poate din cauza ca am pus zaharul, care se vede in fotografie, sau nu stiu de ce, dar nu se ingrosa de loc. Atunci am amestecat doua linguri de amidon cu putin lapte, si am amestecat in crema de galbenusuri.

Oricum de cate ori o voi face, tot zahar din acesta voi folosi pentru ca e super bun. De asta l-am si pozat, sa-l vedeti. E un zahar exceptional si in blaturi, si in creme.

Se asambleaza prajitura, taind blatul 1 in doua, punand prima foaie de blat, un strat de gem, 1/2 din crema, blatul 2, celalta jumatate de crema, si celalta foaie din blatul 1.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.