Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g faina
  • -175 g zahar
  • -5 oua
  • -2 linguri cacao
  • -2 lingurite praf de copt
  • -3 linguri cognac sau lichior
  • -esenta de vanilie
  • Mousse de mere:
  • -300 g piure de mere
  • -250 g ricotta
  • -70 g zahar
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -100 g ciocolata de lapte, rasa
  • Crema de acoperire:
  • -100 g ciocolata rasa fin
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • Sirop:
  • -cappuccino de ciocolata, preparat
  • -2 linguri cognac
  • Altele:
  • -unt pentru uns tava
  • -felii rotunde de mar, optional
  • -zeama de lamaie, pentru feliile de mar
  • -cacao pudra pentru ornat, optional
  • -zahar pudra pentru ornat, optional

Mod de preparare

Blat:
Mixati bine ouale cu 5 linguri de apa calda, apoi adaugati zaharul, vanilia si cognac-ul.

Separat, amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao si incorporati in compozitia cu oua. Turnati intr-o tava de tort cu marginile detasabile (diametrul 26- 28 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, inclusiv peretii laterali.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 30 min, la 180 grade sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar, apoi taiati-l in 3 discuri.

Decupati din blaturi farma de mar, folosindu-va de o hartie de copt pe care ati desenat un mar.

Mousse de mere:
Taiati cubulete circa 4 mere mari, curatate de coaja si casuta semintelor. Caliti-le 10 min la foc potrivit, impreuna cu 2 linguri de apa, amestecand mereu, pana obtineti un piure mai gros, dar nu foarte fin. Treceti-l printr-o sita si lasati-l la racit.

Combinati piure-ul de mere cu ricotta, zaharul, omogenizati bine, apoi adaugati cu grija, prin rasturnare, frisca batuta si ciocolata rasa.

Sirop:
Pregatiti cappuccino conform cu indicatiile de pe plic, lasati la racit si inglobati cognac-ul.

Crema de acoperire:
Mixati smantana pentru frisca si adaugati ciocolata rasa fin.

Asamblare:
Insiropati primul blat, puneti 1/2 din mousse-ul de mere, blat insiropat, 1/2 mousse de mere si imbracati deasupra si pe margini cu crema de acoperire. Decorati cu felii rotunde de mar stropite cu zeama de lamiae, optional.

Din blatul ramas puteti decupa codita de mar pe care o pudrati cu cacao si frunze presarate cu zahar praf pe care trasati nervuri (optional).

Asezati-le astfel incat sa reconstituiti un mar cu codita si frunze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de pui cu smantana
5
Parteneri
Pancakes cu ricota si mandarine
Bucataras.RO

Pancakes cu ricota si mandarine

Aceste clatite mici si pufoase sunt absolut delicioase. A fost un rasfat total, mai ales ca am adaugat la ele cateva fructe...

Pancakes cu ricota si mandarine
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate