Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g faina
  • -175 g zahar
  • -5 oua
  • -2 linguri cacao
  • -2 lingurite praf de copt
  • -3 linguri cognac sau lichior
  • -esenta de vanilie
  • Mousse de mere:
  • -300 g piure de mere
  • -250 g ricotta
  • -70 g zahar
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -100 g ciocolata de lapte, rasa
  • Crema de acoperire:
  • -100 g ciocolata rasa fin
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • Sirop:
  • -cappuccino de ciocolata, preparat
  • -2 linguri cognac
  • Altele:
  • -unt pentru uns tava
  • -felii rotunde de mar, optional
  • -zeama de lamaie, pentru feliile de mar
  • -cacao pudra pentru ornat, optional
  • -zahar pudra pentru ornat, optional

Mod de preparare

Blat:
Mixati bine ouale cu 5 linguri de apa calda, apoi adaugati zaharul, vanilia si cognac-ul.

Separat, amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao si incorporati in compozitia cu oua. Turnati intr-o tava de tort cu marginile detasabile (diametrul 26- 28 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, inclusiv peretii laterali.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 30 min, la 180 grade sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar, apoi taiati-l in 3 discuri.

Decupati din blaturi farma de mar, folosindu-va de o hartie de copt pe care ati desenat un mar.

Mousse de mere:
Taiati cubulete circa 4 mere mari, curatate de coaja si casuta semintelor. Caliti-le 10 min la foc potrivit, impreuna cu 2 linguri de apa, amestecand mereu, pana obtineti un piure mai gros, dar nu foarte fin. Treceti-l printr-o sita si lasati-l la racit.

Combinati piure-ul de mere cu ricotta, zaharul, omogenizati bine, apoi adaugati cu grija, prin rasturnare, frisca batuta si ciocolata rasa.

Sirop:
Pregatiti cappuccino conform cu indicatiile de pe plic, lasati la racit si inglobati cognac-ul.

Crema de acoperire:
Mixati smantana pentru frisca si adaugati ciocolata rasa fin.

Asamblare:
Insiropati primul blat, puneti 1/2 din mousse-ul de mere, blat insiropat, 1/2 mousse de mere si imbracati deasupra si pe margini cu crema de acoperire. Decorati cu felii rotunde de mar stropite cu zeama de lamiae, optional.

Din blatul ramas puteti decupa codita de mar pe care o pudrati cu cacao si frunze presarate cu zahar praf pe care trasati nervuri (optional).

Asezati-le astfel incat sa reconstituiti un mar cu codita si frunze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Rulada de carne cu sunca si felii de branza
3
Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Rulada de carne cu sunca si felii de branza
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Snitel de pui la cuptor
Bucataras.RO

Snitel de pui la cuptor

Snitel de pui la cuptor
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post