Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • -200 g faina
  • -175 g zahar
  • -5 oua
  • -2 linguri cacao
  • -2 lingurite praf de copt
  • -3 linguri cognac sau lichior
  • -esenta de vanilie
  • Mousse de mere:
  • -300 g piure de mere
  • -250 g ricotta
  • -70 g zahar
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -100 g ciocolata de lapte, rasa
  • Crema de acoperire:
  • -100 g ciocolata rasa fin
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • Sirop:
  • -cappuccino de ciocolata, preparat
  • -2 linguri cognac
  • Altele:
  • -unt pentru uns tava
  • -felii rotunde de mar, optional
  • -zeama de lamaie, pentru feliile de mar
  • -cacao pudra pentru ornat, optional
  • -zahar pudra pentru ornat, optional

Mod de preparare

Blat:
Mixati bine ouale cu 5 linguri de apa calda, apoi adaugati zaharul, vanilia si cognac-ul.

Separat, amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao si incorporati in compozitia cu oua. Turnati intr-o tava de tort cu marginile detasabile (diametrul 26- 28 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, inclusiv peretii laterali.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 30 min, la 180 grade sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar, apoi taiati-l in 3 discuri.

Decupati din blaturi farma de mar, folosindu-va de o hartie de copt pe care ati desenat un mar.

Mousse de mere:
Taiati cubulete circa 4 mere mari, curatate de coaja si casuta semintelor. Caliti-le 10 min la foc potrivit, impreuna cu 2 linguri de apa, amestecand mereu, pana obtineti un piure mai gros, dar nu foarte fin. Treceti-l printr-o sita si lasati-l la racit.

Combinati piure-ul de mere cu ricotta, zaharul, omogenizati bine, apoi adaugati cu grija, prin rasturnare, frisca batuta si ciocolata rasa.

Sirop:
Pregatiti cappuccino conform cu indicatiile de pe plic, lasati la racit si inglobati cognac-ul.

Crema de acoperire:
Mixati smantana pentru frisca si adaugati ciocolata rasa fin.

Asamblare:
Insiropati primul blat, puneti 1/2 din mousse-ul de mere, blat insiropat, 1/2 mousse de mere si imbracati deasupra si pe margini cu crema de acoperire. Decorati cu felii rotunde de mar stropite cu zeama de lamiae, optional.

Din blatul ramas puteti decupa codita de mar pe care o pudrati cu cacao si frunze presarate cu zahar praf pe care trasati nervuri (optional).

Asezati-le astfel incat sa reconstituiti un mar cu codita si frunze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura pufoasa cu fructe
2
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Negresa (III)
4
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
Bucataras.RO

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola, un deliciu ușor și rapid. Iată cum poți pregăti un...

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute