Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata

Postat pe: 05-12-2010
(4)

Ingrediente

Blat:
200 g faina
175 g zahar
5 oua
2 linguri cacao
2 lingurite praf de copt
3 linguri cognac sau lichior
esenta de vanilie
Mousse de mere:
300 g piure de mere
250 g ricotta
70 g zahar
100 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata de lapte, rasa
Crema de acoperire:
100 g ciocolata rasa fin
200 ml smantana pentru frisca
Sirop:
cappuccino de ciocolata, preparat
2 linguri cognac
Altele:
unt pentru uns tava
felii rotunde de mar, optional
zeama de lamaie, pentru feliile de mar
cacao pudra pentru ornat, optional
zahar pudra pentru ornat, optional

Mod de preparare

Blat:
Mixati bine ouale cu 5 linguri de apa calda, apoi adaugati zaharul, vanilia si cognac-ul.

Separat, amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao si incorporati in compozitia cu oua. Turnati intr-o tava de tort cu marginile detasabile (diametrul 26- 28 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, inclusiv peretii laterali.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 30 min, la 180 grade sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar, apoi taiati-l in 3 discuri.

Decupati din blaturi farma de mar, folosindu-va de o hartie de copt pe care ati desenat un mar.

Mousse de mere:
Taiati cubulete circa 4 mere mari, curatate de coaja si casuta semintelor. Caliti-le 10 min la foc potrivit, impreuna cu 2 linguri de apa, amestecand mereu, pana obtineti un piure mai gros, dar nu foarte fin. Treceti-l printr-o sita si lasati-l la racit.

Combinati piure-ul de mere cu ricotta, zaharul, omogenizati bine, apoi adaugati cu grija, prin rasturnare, frisca batuta si ciocolata rasa.

Sirop:
Pregatiti cappuccino conform cu indicatiile de pe plic, lasati la racit si inglobati cognac-ul.

Crema de acoperire:
Mixati smantana pentru frisca si adaugati ciocolata rasa fin.

Asamblare:
Insiropati primul blat, puneti 1/2 din mousse-ul de mere, blat insiropat, 1/2 mousse de mere si imbracati deasupra si pe margini cu crema de acoperire. Decorati cu felii rotunde de mar stropite cu zeama de lamiae, optional.

Din blatul ramas puteti decupa codita de mar pe care o pudrati cu cacao si frunze presarate cu zahar praf pe care trasati nervuri (optional).

Asezati-le astfel incat sa reconstituiti un mar cu codita si frunze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  23.01.2013 16:50:09

Elisakarina, acesta este o reteta pe care am facut-o cu ceva vreme in urma, dar pot sa-ti spun ca este bune, are o forma si un aspect inedit...daca o faci sper ca vei fi placut surprinsa.

elisakarina
•  17.01.2013 18:45:07

Ce bine poate sa arate.Felicitari,acum o salvez..:)

lucia_bp
•  22.02.2011 11:14:35

Jiustina, multumesc pentru apreciere !

jiustina
•  05.02.2011 20:42:37

Suna foarte apetisant combinatia de mar, cu ciocolata, frisca si ricotta. Eu sunt innebunita dupa tarte, prajituri, placinte...orice cu mar :D
Felicitari pentru reteta!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata