Ingrediente
● Blat: |
● 200 g faina |
● 175 g zahar |
● 5 oua |
● 2 linguri cacao |
● 2 lingurite praf de copt |
● 3 linguri cognac sau lichior |
● esenta de vanilie |
● Mousse de mere: |
● 300 g piure de mere |
● 250 g ricotta |
● 70 g zahar |
● 100 ml smantana pentru frisca |
● 100 g ciocolata de lapte, rasa |
● Crema de acoperire: |
● 100 g ciocolata rasa fin |
● 200 ml smantana pentru frisca |
● Sirop: |
● cappuccino de ciocolata, preparat |
● 2 linguri cognac |
● Altele: |
● unt pentru uns tava |
● felii rotunde de mar, optional |
● zeama de lamaie, pentru feliile de mar |
● cacao pudra pentru ornat, optional |
● zahar pudra pentru ornat, optional |
Mod de preparare
Blat:
Mixati bine ouale cu 5 linguri de apa calda, apoi adaugati zaharul, vanilia si cognac-ul.
Separat, amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao si incorporati in compozitia cu oua. Turnati intr-o tava de tort cu marginile detasabile (diametrul 26- 28 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, inclusiv peretii laterali.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 30 min, la 180 grade sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar, apoi taiati-l in 3 discuri.
Decupati din blaturi farma de mar, folosindu-va de o hartie de copt pe care ati desenat un mar.
Mousse de mere:
Taiati cubulete circa 4 mere mari, curatate de coaja si casuta semintelor. Caliti-le 10 min la foc potrivit, impreuna cu 2 linguri de apa, amestecand mereu, pana obtineti un piure mai gros, dar nu foarte fin. Treceti-l printr-o sita si lasati-l la racit.
Combinati piure-ul de mere cu ricotta, zaharul, omogenizati bine, apoi adaugati cu grija, prin rasturnare, frisca batuta si ciocolata rasa.
Sirop:
Pregatiti cappuccino conform cu indicatiile de pe plic, lasati la racit si inglobati cognac-ul.
Crema de acoperire:
Mixati smantana pentru frisca si adaugati ciocolata rasa fin.
Asamblare:
Insiropati primul blat, puneti 1/2 din mousse-ul de mere, blat insiropat, 1/2 mousse de mere si imbracati deasupra si pe margini cu crema de acoperire. Decorati cu felii rotunde de mar stropite cu zeama de lamiae, optional.
Din blatul ramas puteti decupa codita de mar pe care o pudrati cu cacao si frunze presarate cu zahar praf pe care trasati nervuri (optional).
Asezati-le astfel incat sa reconstituiti un mar cu codita si frunze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Mixati bine ouale cu 5 linguri de apa calda, apoi adaugati zaharul, vanilia si cognac-ul.
Separat, amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao si incorporati in compozitia cu oua. Turnati intr-o tava de tort cu marginile detasabile (diametrul 26- 28 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, inclusiv peretii laterali.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 30 min, la 180 grade sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit pe un gratar, apoi taiati-l in 3 discuri.
Decupati din blaturi farma de mar, folosindu-va de o hartie de copt pe care ati desenat un mar.
Mousse de mere:
Taiati cubulete circa 4 mere mari, curatate de coaja si casuta semintelor. Caliti-le 10 min la foc potrivit, impreuna cu 2 linguri de apa, amestecand mereu, pana obtineti un piure mai gros, dar nu foarte fin. Treceti-l printr-o sita si lasati-l la racit.
Combinati piure-ul de mere cu ricotta, zaharul, omogenizati bine, apoi adaugati cu grija, prin rasturnare, frisca batuta si ciocolata rasa.
Sirop:
Pregatiti cappuccino conform cu indicatiile de pe plic, lasati la racit si inglobati cognac-ul.
Crema de acoperire:
Mixati smantana pentru frisca si adaugati ciocolata rasa fin.
Asamblare:
Insiropati primul blat, puneti 1/2 din mousse-ul de mere, blat insiropat, 1/2 mousse de mere si imbracati deasupra si pe margini cu crema de acoperire. Decorati cu felii rotunde de mar stropite cu zeama de lamiae, optional.
Din blatul ramas puteti decupa codita de mar pe care o pudrati cu cacao si frunze presarate cu zahar praf pe care trasati nervuri (optional).
Asezati-le astfel incat sa reconstituiti un mar cu codita si frunze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Mousse de Mere si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany