Prajitura Cu Morcovi

Postat pe: 30-04-2008
(0)

Ingrediente

350 gr morcovi curatati
250 gr migdale curatate
200 gr zahar
75 gr amaretti maruntite intr-o piulita
3 oua
40 gr faina 00
3 linguri de rom
1 plic praf de copt
coaja de lamaie
un praf de sare
gem de ce doriti si va place
eu am pus de portocale
zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Dati prin mixer migdalele cu jumatate di cantitatea de zahar(mixate impreuna cu zaharul migdalele nu sunt uleioase si nu se lipesc intre ele particulele ). Taiati morcovii in bucatele si apoi mixati-i, nu prea mult ca sa devina pasta dar bine maruntiti, Separati galbenusurile de albusuri.

Bateti bine galbenusurile cu zaharul ramas si cu praful de sare, bateti in continuare in timp ce adaugati romul si amaretti, apoi migdalele cu zaharul, morcovii, faina si praful de copt, coaja de lamaie. Amestecati bine toate ingredientele. Puneti cu grija si albusurile batute spuma tare.

Turnati compozitia intr-o forma de tort cu inel, dupa ce ati uns-o bine cu unt si ati presarat-o cu pesmet fin. Se coace la foc moderat in cuptor incalzit. Durata coacerii este in functie de ce cuptor aveti.

Se scoate prajitura coapta din cuptor si se poate servi rece pudrata cu zahar farin, . Eu am taiat-o in doua ca pe tort, am pus gem de portocale si pe deasupra o glazura simpla albus zahar zeama de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Cu Morcovi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Cu Morcovi