Se separa galbenusurile de albusuri, se iau numai galbenusurile si se freaca cu zaharul, sarea si coaja de lamaie cu o lingura de lemn. Adaugati rand pe rand morcovul si alunele razuite. Se bat 2 albusuri pana devin ca o bezea si se incorporeaza putin, cate putin in compozitie, amestecand de jos in sus.
Apoi se adauga si cele 10 linguri de faina amestecate cu praful de copt, amestecand tot de jos in sus incet pentru a nu se desumfla compozitia.
Se toarna totul intr-o tava rotunda daca e posibil cu diametru de 24 cm, unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 25/30 de minute la 220 grade cel pe gaz sau 160 de grade la cuptorul electric. Pulverizati cu zahar pudra.
Se serveste rece, pofta buna
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu