Prajitura cu Mere si doua Creme, Vanilie si Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si doua Creme, Vanilie si Ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente
  • -1 kg mere
  • Blat
  • -7 oua
  • -180 g zahar pudra
  • -3 linguri apa
  • -9-10 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 lingurite cacao
  • Crema de vanilie
  • -2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • -800 ml lapte
  • -250 g unt / margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • -200 g zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • -400 g Finetti
  • -4 linguri ulei
  • Decor: ciocolata rasa

Mod de preparare

Preparare
Curatati merele de coaja si casuta samburilor, apoi taiati-le in felii subtiri.
Asezati feliile de mar, una langa alta, intr-un strat care sa acopere fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.

Blat
Bateti spuma tare albusurile, apoi adaugati zaharul si apa in trei reprize, batatand bine de fiecare data, astfel incat zaharul sa fie complet topit.
Adaugati pe rand galbenusurile, mixand de fiecare data pana la incorporare.
Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecati usor prin rasturnare, de jos in sus, folosind o spatula.
Turnati ½ din compozitie peste feliile de mere si nivelati.
Inglobati cacao cernuta in restul de aluat, turnati peste stratul alb si nivelati din nou.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25- 30 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti blatul din tava pe un gratar si lasati la racit.
Transferati apoi blatul rasturnat pe un platou, astfel incat stratul de mere sa fie deasupra.
Indepartati hartie de copt si lasati in asteptare.

Crema de vanilie
Preparati budinca de vanilie cu lapte conform instructiunilor de pe plic.
Lasati la racit in vasul acoperit cu folie alimentare.
Intre timp, frecati untul / margarina Rama cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este complet dizolvat.
Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de unt in budinca de vanilie racita, mixand bine de fiecare data pana la omogenizare.
Puneti crema peste blatul racit si nivelati.
Dati la rece aprox 30 min.

Crema de ciocolata
Intr-un bol, amestecati crema de ciocolata Finetti cu uleiul, apoi intindeti-o peste crema de vanilie.
Presarati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru minim 1 ora.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Lasagne
1
Paste

Lasagne

Lasagne
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Lapte de Pasare
4
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Piscot cu Visine
5
Dulciuri

Piscot cu Visine

Piscot cu Visine
Parteneri
Briose cu ciocolata
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata

"pentru Saptamana barbatilor care gatesc" ... Barbatii in bucatarie sunt subestimati ... se stie ca cei mai buni bucatari...

Briose cu ciocolata
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tarta rustica cu cirese
Gustos.RO

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese