Prajitura cu Mere si doua Creme, Vanilie si Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si doua Creme, Vanilie si Ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente
  • -1 kg mere
  • Blat
  • -7 oua
  • -180 g zahar pudra
  • -3 linguri apa
  • -9-10 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • -2 lingurite cacao
  • Crema de vanilie
  • -2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • -800 ml lapte
  • -250 g unt / margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • -200 g zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • -400 g Finetti
  • -4 linguri ulei
  • Decor: ciocolata rasa

Mod de preparare

Preparare
Curatati merele de coaja si casuta samburilor, apoi taiati-le in felii subtiri.
Asezati feliile de mar, una langa alta, intr-un strat care sa acopere fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.

Blat
Bateti spuma tare albusurile, apoi adaugati zaharul si apa in trei reprize, batatand bine de fiecare data, astfel incat zaharul sa fie complet topit.
Adaugati pe rand galbenusurile, mixand de fiecare data pana la incorporare.
Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecati usor prin rasturnare, de jos in sus, folosind o spatula.
Turnati ½ din compozitie peste feliile de mere si nivelati.
Inglobati cacao cernuta in restul de aluat, turnati peste stratul alb si nivelati din nou.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25- 30 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti blatul din tava pe un gratar si lasati la racit.
Transferati apoi blatul rasturnat pe un platou, astfel incat stratul de mere sa fie deasupra.
Indepartati hartie de copt si lasati in asteptare.

Crema de vanilie
Preparati budinca de vanilie cu lapte conform instructiunilor de pe plic.
Lasati la racit in vasul acoperit cu folie alimentare.
Intre timp, frecati untul / margarina Rama cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este complet dizolvat.
Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de unt in budinca de vanilie racita, mixand bine de fiecare data pana la omogenizare.
Puneti crema peste blatul racit si nivelati.
Dati la rece aprox 30 min.

Crema de ciocolata
Intr-un bol, amestecati crema de ciocolata Finetti cu uleiul, apoi intindeti-o peste crema de vanilie.
Presarati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru minim 1 ora.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura