Blat:
Decojiti merele, taiati-le cubulete si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.
Incingeti cuptorul la 200 grade.
Bateti untul spuma cu zahar si sare. Inglobati pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina cernuta cu praful de copt si praful de budinca. Adaugati merele cu zeama de lamaie cu tot si puneti aluatul intr-o forma rotunda de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 cm), tapetata cu hartie de copt.
Crusta:
Topiti untul si lasati la racit. Amestecati faina cu nuca macinata, zaharul si scortisoara. Adaugati untul topit si omogenizati, apoi repartizati uniform acest aluat sfaramicios peste blatul din tava.
Dati la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru 40-50 min sau pana ce este copt si frumos rumenit.
Scoateti din cuptor si tava si lasati la racit pe un gratar.
Ornati sau imbracati cu frisca batuta.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePentru că am mers să culegem via şi merele, am pregătit o plăcintă mai mare cu mere, nuci şi aluat cu...
Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vinCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii