Prajitura cu Mere si Crumble

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Crumble

Ingrediente

  • Pentru umplutura
  • -1 kg mere, rase
  • -5 linguri ulei
  • -4-5 linguri zahar sau dupa gust
  • -1-2 linguri scortisoara, pudra
  • -3 linguri rase gris
  • Pentru aluat
  • -250 g unt / margarina, moale
  • -1 ou intreg
  • -2 linguri smantana
  • -½ cana zahar
  • -faina cat cuprinde
  • -1 lingurita praf de copt
  • -2 linguri apa ( daca aluatul o cere)
  • Pentru crumble
  • -½ cana miez de nuca, tocat grosier
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • -putin zahar brun, pentru presarat ( optional)
  • Pentru ornat
  • -zahar pudra, optional

Mod de preparare

Pentru umplutura
Puneti merele rase impreuna cu uleiul la calit, pana se evapora zeama si totul se transforma intr-o pasta omogena, amestecand ocazional.
La final, inglobati zaharul ( dupa gust si in functie de cat de dulci sunt merele), scortisoara si grisul. Lasati la racit.

Pentru aluat
Amestecati untul spumat cu oul, smantana si zaharul.
Adaugati treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt, atat cat sa obtineti un aluat care se modeleaza usor si nu se lipeste. La nevoie, puteti adauga si apa, daca aluatul obtinut este prea tare.
Impartiti aluatul in 2 bucati inegale.
Intindeti bucata mai mare intr-o foaie dreptunghiulara si puneti-o intr-o tava ( 30x30 cm) tapetata cu hartie de copt, imbracand si marginile sau in 2 tavi de chec.
Turnati umplutura racita si nivelati.
Presarati deasupra nuca tocata grosier.

Pentru crumble
Framantati bine aluatul bucatii mai mici cu scortisoara pudra si 2 sau 3 linguri de faina pana se intareste suficient de mult si se poate da pe razatoarea mare.
Presarati uniform firimiturile obtinute peste prajitura
Optional, presarati putina scortisoara si / sau zahar brun.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 ( 45) min- functie de tava folosita, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea, marginile incep sa se desprinda de tava si prajitura se rumeneste frumos.
Lasati la racit pe un gratar, apoi pudrati cu zahar praf ( optional).

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia