Prajitura cu Mere si Crema de Vanilie

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Crema de Vanilie

Ingrediente

  • 2-25 kg mere
  • 50 gr rama
  • 150 gr zahar amestecat cu 1 lingurita scortisoara
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar 1/2 plic praf de copt
  • 1 mana nuca taiata
  • 50 gr stafide
  • Necesare pentru crema:
  • 2 plicuri budinca vanile
  • 400 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 3 oua
  • 250 gr rama cub

Mod de preparare

Din cele 8 oua facem un blat de piscot (batem spuma albusurile, galbenusurile se freaca spuma cu 8 linguri zahar. Se amestec albusurile batute cu galbenusurile se adauga cele 8 linguri faina si 1/2 plic praf de copt).

Merele le curatam si le taiem cubulete. Nucile le taiem in patru (nu foarte marunt). Ungem tava cu rama din abundenta si asezam in ea merele taiate cubulete, le prasaram cu zaharul amestecat cu scoartisoara, deasupra punem cateva bucatele de rama si dam tava la cuptorul care l-am incalzit in prealabil. Lasam la cuptor pana merele se inmoaie.

Scoatem tava punem deasupra nucile, stafidele si compozitia de piscot si dam tava din nou la cuptor pana picotul e copt( in prima faza lasam cuptorul la foc mare pentru aproximativ 5 minute apoi reducem focul la minim pana piscotul e copt, facem proba cu scobitoarea ).

Cand piscotul e copt scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca un pic apoi ne asiguram ca piscotul nu e prins de margini si rasturnam continutul pe o tava, astfel merele vor ajunge deasupra si piscotul dedesubt. Lasam ca acesta sa raceasca si intre timp ne ocupam de crema ce va veni pusa deasupra merelor.

Preparare crema:
Cele 2 plicuri cu budinca de vanilie le amestecam cu 8 linguri de zahar, 400 ml lapte si le punem la fiert pana se ingroase apoi adaugam 3 galbenusuri de ou si amestecam bine. Albusurile de la cele 3 oua le batem spuma tare cu 3 linguri de zahar si adaugam la budinca amestecand cu grija pana se incorporeaza.

Luam de pe foc crema si lasam la racit. Intre timp 250 gr rama cub mixam cu mixerul impreuna cu 2-3 linguri zahar pentru 3-4 minute apoi il adaugam la crema racita si se amesteca pana se omogenizeaza.

Crema astfel obtinuta o vom turna deasupra merelor, nivelam crema si asezam prajitura la rece pentru cateva ore dupa care se taie si se serveste cu frisca.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Paste cu masline si sos (de post)
2
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Sirop de patlagina
4
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Bucataras.RO

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Feta saganaki este un aperitiv grecesc clasic. Bucură-te de gustul îmbietor al brânzei feta acoperită de o...

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia