Se curata merele si se tau in 4 . Se pune intr-o cratita 100 gr zahar , o sticluta esenta de rom si se pun merele peste si se da la foc pana se inmoaie merele. Daca lasa multa zeama se arunca un pic de pe ele.
Tava se unge bine cu rama si se aseaza in el merele calite, peste care presaram din abundenta stafide. Din cele 7 oua se face un piscot. Galbenusul se freaca cu 7 ling.zahar spuma , albusul se bate bine ,se amesteca apoi usor se pune 7 linguri de faina si praful de copt stins cu lamaie si astfel piscotul obtinut il rasturnam peste merele din tava si dam tava la cuptor .
Cand piscotul este copt se scaote din cuptor si se rastoarna pe o tava continutul tavii , ramanand merele deasupra si piscotul dedesubt si se lasa sa raceasca bine .
Intre timp preparam crema ce va veni deasupra merelor .
Se pune intr-o craticioara praful de budinca, 3 linguri de zahar, si 500 ml lapte si il punem la fiert pana se ingroase. Albusurile de la cele 2 oua se bat spuma tare cu celelalte 3 linguri de zahar . Galbenusurile se adauga la budinca fierbinte ,la fel si albusul batut avand grija sa amestecam usor.
Se lasa la racit si apoi se adauga rama care a fost frecat spuma si se omogenizeaza bine si appoi crema se toarna peste blatul cu mere.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii