Prajitura cu Mere si Aluat Razuit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Aluat Razuit

Ingrediente

  • Aluat:
  • 380 g faina 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 5-2kg mere
  • cateva linguri de zahar dupa gust
  • In plus: 4-5 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine pana cand untul se incorporeaza bine cu faina. Nu va speriati daca la inceput aluatul este sfaramicios, trebuie framantat bine aprox. 15 minute.

Impartim aluatul in 2 parti egale, facem 2 bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam 20 de minute la congelator, apoi inca 10-15 minute la frigider.

Umplutura:

Merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le amestecam cu zaharul.

Scoatem aluatul de la rece si intr-o tava tapetata cu hartie de copt razuim prima bila de aluat. o razuim pe razatoarea cu ochiuri mari. Distribuim aluatul pe toata suprafata tavii fara a apasa prea tare.

Peste aluatul din tava adaugam merele razuite si scurse de suc, iar peste mere razuim a2a bila de aluat. Peste aluat adaugam in ploaie cele 4-5 linguri de nuca macinata.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand prajitura se rumeneste, aprox. 40 de minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Vinovata este Laura si reteta ei de macrou in sos de rosii cu masline.  Va spun cu toata sinceritatea ca este o...

Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.