Aluat:
Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine pana cand untul se incorporeaza bine cu faina. Nu va speriati daca la inceput aluatul este sfaramicios, trebuie framantat bine aprox. 15 minute.
Impartim aluatul in 2 parti egale, facem 2 bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam 20 de minute la congelator, apoi inca 10-15 minute la frigider.
Umplutura:
Merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le amestecam cu zaharul.
Scoatem aluatul de la rece si intr-o tava tapetata cu hartie de copt razuim prima bila de aluat. o razuim pe razatoarea cu ochiuri mari. Distribuim aluatul pe toata suprafata tavii fara a apasa prea tare.
Peste aluatul din tava adaugam merele razuite si scurse de suc, iar peste mere razuim a2a bila de aluat. Peste aluat adaugam in ploaie cele 4-5 linguri de nuca macinata.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand prajitura se rumeneste, aprox. 40 de minute.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii